banner472

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Altında rekora hazır olun

Altın ve para piyasalarının uzmanı İslam Memiş, altında yaşanacak büyük tufanı açıkladı. 

03 Temmuz 2024 14:43
Altında rekora hazır olun

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Memiş, özellikle Temmuz ayının ilk haftasına dikkat çekerek önemli önerilerde bulundu.

Finans analisti İslam Memiş, emtia fiyatlarında rekor seviyeler beklediği Temmuz ayının ilk haftası için ayrı bir parantez açtı. Altın fiyatlarındaki hareketliliğe dikkat çeken Memiş, bu hafta için belirli bir bant aralığı verdi ve yatırımcılara "Alım fırsatını kaçırmayın" çağrısında bulundu.

Finans uzmanı İslam Memiş, bu haftanın önemine dikkat çekerek, özellikle Temmuz ayının ilk işlem haftasının geniş bant aralığında geçeceğini belirtti.

"Borsa İstanbul 10 bin 319 puanda ve yüzde 3'lük bir satış baskısı altında" diyen Memiş, bu satışların devam etmesinin arkasındaki nedenin Mehmet Şimşek'in yeni vergi düzenlemelerine ilişkin yaptığı açıklamaları olduğunu belirtti.

Memiş, "Bu açıklamalar borsa ve KKM'deki kazançları olumsuz etkiledi. Küçük yatırımcılar için 10 bin seviyesinin üzerinde dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Teknik olarak satışların devam etmesi için 10 bin 400 puan altı kapanışların gerekliliğini vurgulayan finans analisti, Suriye'den gelen haber akışlarının da endişe verici olduğunu belirtti.

"DÜŞÜŞLER KALICI OLMAYACAK"

Dövizde düşüşlerin kalıcı olmayacağına dikkat çeken Memiş şunları söyledi:

Dolar kuru 32.67 seviyesinde. Geçen hafta 32.92'ye kadar yükseldi ancak bu hafta geriledi. Dolar endeksindeki düşüş etkili oldu ve Euro/dolar paritesi 1.0755'te seyrediyor.

Uzun vadeli beklentilerimizde pozitif duruşumuzu koruyoruz ve düşüşlerin kalıcı olmayacağını düşünüyoruz. Euro/TL kuru ise 35 lira 15 kuruş seviyesinde ve dolara kıyasla pozitif bir seyir izliyor.

İslam Memiş, altın piyasasına yönelik değerlendirmelerini de paylaştı:

Ons altın 2328 dolarda işlem görüyor ve bu hafta için 2300-2380 dolar aralığını takip edeceğiz. Gram altın TL fiyatı ise 2453-2467 lira bandında işlem görüyor. Altın alacaklar için bu seviyelerin geçici olduğunu düşünüyorum. Temmuz ayında yeni ralliler bekliyoruz.


Petrol fiyatlarında toparlanma isteği var ancak kalıcılığı önümüzdeki süreçte göreceğiz. Bitcoin ise yüzde 4.19 değer kazandı ve 60-65 bin dolar aralığına odaklandı. Yukarıda 64 bin 500 direnç noktası bulunuyor.

Bu hafta Euro bölgesinde enflasyon verileri açıklanacak, Türkiye'de çarşamba günü enflasyon rakamları, Cuma günü ise ABD'de tarım dışı istihdam verileri takip edilecek. Veri akışının yoğun olacağı bu haftada, düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirmekte fayda var.

Memiş, son olarak, vergi düzenlemeleri ve ekonomik gelişmeler hakkında uyarılarda bulundu:

Sayın Şimşek'in açıklamalarıyla yeni vergi düzenlemeleri gündemde. Bu durum, yurt içi ve yurt dışı yatırımcılar için önem arz ediyor. Vergi politikalarındaki değişimlerin etkilerini gözlemlemek gerekiyor.

ALTIN PİYASALARINDA GÜNCEL DURUM

GRAM ALTIN

Alış: 2.471
Satış: 2.472

ÇEYREK ALTIN

Alış: 4.004
Satış: 4.068

YARIM ALTIN

Alış: 8.006
Satış: 8.147

TAM ALTIN

Alış: 15.947
Satış: 16.184

CUMHURİYET ALTINI

Alış: 16.314
Satış: 16.592

GREMSE ALTIN

Alış: 39.615
Satış: 40.380

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.