banner517

banner515

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Sedaş’tan Başiskele’deki elektrik sorunuyla ilgili açıklama

Sedaş adına Başiskele’de yaşanan elektrik sorunuyla ilgili kamuoyuna bilgi verildi. 

10 Temmuz 2024 23:22
Sedaş’tan Başiskele’deki elektrik sorunuyla ilgili açıklama

İşte o açıklamanın içeriği:

08.07.2024 tarihinde Kocaeli İli, Başiskele İlçesi, Yuvacık ve Yeşilyurt Mahallelerinde meydana gelen elektrik kesintisi hakkındaki açıklamaları aşağıda bilgilerinize sunarız.
Söz konusu tarihte Sahil Mahallesi yol altında bulunan askeriyeden saat 13:00 civarında gelen kısa devre ihbarı üzerine saha ekiplerimiz tarafından bölgeye gidildi. 

Başiskele Kabinde yapılan kontrolde faz-toprak arızası sonucu kesinti meydana geldiği, askeriye içinde bulunan şebekede Orta Gerilim (OG) tel kopuğu ve birkaç noktada camper kopuğu olduğu tespit edildi. 

Arıza tespiti devam ederken eş zamanlı olarak Başiskele Körfez mahallesinde sahilde bulunan Özmesan trafosunda enerji olmadığı ihbarı gelmiş, aşrı yüklenme kaynaklı yaşanan kesintiye müdahale edilerek sahil kısmına enerji verilmiştir. 

Teras Marmara Kabin ile Betül kabin arasında kablo arızası olduğu değerlendirilerek kablo başlıkları ayrılmış ve hat enerjilendirilmiştir. Kablo başlıklarından birinin patlak olduğu ve diğerine de zarar verdiği tespit edilerek gerekli onarımlar yapılmış ve bölgeye enerji verilmiştir.

Sahil kısmında yaşanan güç sorunundan dolayı 12.07.2024 tarihine kadar bölgeye bir adet ilave trafo koyularak enerji sorunu giderilecektir. Ayrıca Başiskele Sahil İlave TR ve Şebeke Düzenleme Projesi kapsamında bu yıl içerisinde ilave kabin koyularak bölgedeki enerji sorunu kalıcı olarak çözülecek ve sahil kısmına alternatif besleme sağlanmış olacaktır.

Başiskele bölgesinde yaşanan elektrik kesintilerini minimize etmek için planlı bakım faaliyetlerimiz ile bölgeye alternatif enerji tedariki sağlamak amacıyla yatırım çalışmalarımız devam etmektedir. Saygılarımızla, 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.