banner517

banner515

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

YEDEP projesinin yolsuzluk iddiaları ile hiçbir alakası yoktur

Kocaeli Kent Konseyi önceki dönem başkanı Ali Korkmaz ve Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse adına yapılan açıklamada Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) ile ilgili ortaya atılan yolsuzluk iddialarına Kocaeli Kent Konseyi’nin de dahil edilmek istendiğine dikkat çekilerek YEDEP projesinin yolsuzluk iddiaları ile hiçbir alakası yoktur denildi. 

15 Temmuz 2024 23:18
YEDEP projesinin yolsuzluk iddiaları ile hiçbir alakası yoktur

İşte o açıklamanın içeriği:

Değerli Kocaeliler, son günlerde Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) ile ilgili ortaya atılan yolsuzluk iddialarına Kocaeli Kent Konseyi de dahil edilmek istenmekte ve bu durum Kocaeli kamuoyunu büyük ölçüde rahatsız etmektedir. 

Yaşanan süreç bizleri de derinden üzmüş ve sarsmıştır. Bu iddiaların önceki dönem başkanı olarak şahsım ve Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sayın Sedat Köse ile birlikte olarak kamuoyunu bu konu ile ilgili bilgilendirmek isteriz. 

Bildiğiniz üzere Kocaeli Kent Konseyi’ne 2021 yılında başkan seçildim. Pandemi döneminde başkan olmam nedeniyle şehrimiz ve ülkemiz için birlikte dertlendik. Kocaeli Kent Konseyi olarak şehrimiz için alınması gereken birçok önemli kararda her zaman şehrimizi yanında olduk. 

Geçtiğimiz günlerde 12. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştiren Kocaeli Kent Konseyi’nde 4 yıl aradan sonra görevi başka bir arkadaşımıza devrettik. Son yaşanan hadiseler nedeniyle Kocaeli Kent Konseyi için olumsuz bir hava oluşması bizi ziyadesiyle üzmüştür. 

Öncelikle bilinmesini isteriz ki, Kocaeli Kent Konseyi'nin tüzel kişiliği ile MESEM arasında herhangi bir bağlantı bulunmamaktadır. MESEM, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne (MEB) bağlı olarak faaliyet göstermektedir. Kocaeli Kent Konseyi ise gönüllülük esasına dayalı bir oluşumdur ve bağımsız olarak çalışmaktadır. 

İsmi geçen konularla ilgili Kent Konseyi Tüzel kişiliğinin hiçbir ilgi ve alakası yoktur. Kocaeli Kent Konseyi’nin böyle bir bütçesi de yoktur. YEDEP projesi önemli bir faaliyettir Kamuoyunda çıkan haberlerde Kocaeli Kent Konseyi'nin Yerel Destek Programı Projesi (YEDEP) dahil edilmeye çalışıldığı görülmektedir. 

YEDEP Projesi, sivil toplum kuruluşlarına proje karşılığında verilen bir destek programıdır ve Türkiye’ye örnek bir modeldir. Bu projenin söz konusu yolsuzluk iddiaları ile hiçbir alakası yoktur. YEDEP, kentimizde sivil toplum kuruluşlarını kent adına yaptıkları projelerde ve çalışmalarda desteklemek amaçlı oluşturulan Türkiye’ye örnek bir çalışmadır. 

Kocaeli sivil toplum açısından zengin bir kenttir. Burada hem proje kültürünü geliştirmek hem sivil inisiyatifi desteklemek amaçlı yapılan çalışmalar bağımsız denetçiler tarafından değindirilir, uygun görülen projelere Büyükşehir Belediyesi tarafından fatura karşılığı ödeme yapılır. 

YEDEP ile MESEM’in uzaktan yakından bir ilgisi bulunmamaktadır. MESEM projesi ile ilgi yüzlerce dernek gibi bahse konu olan dernekte çalışma yapmıştır. Bu derneğin Kent Konseyi tüzel kişiliği ile hiçbir bağı olmamakla birlikte sadece Kent konseyi çalışanlarının bir kısmı bu derneğin üyesidir. 

Konu şu an Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Türk yargısı tarafından derinlemesine araştırılmaktadır. Bu incelemeler sonucunda adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Bizler de gerçeklerin ortaya çıkmasını ve konunun aydınlığa kavuşmasını istemekteyiz. 

Söz konusu iddiaların açığa kavuşması için de elimizden gelen desteği vereceğiz ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.