BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kocaeli Şehir Hastanesi’nin evsel atıkları toplanmıyor mu?

İzmit Belediyesi adına yapılan açıklamada Kocaeli Şehir Hastanesi’nin evsel atıklarının toplanmadığına ilişkin iddialar yalanlandı. 

24 Temmuz 2024 04:24
Kocaeli Şehir Hastanesi’nin evsel atıkları toplanmıyor mu?

İşte o açıklamanın içeriği 

İzmit Belediyesi olarak, ilçemizdeki atıkların toplanması ve taşınması, “Kocaeli İl Sıfır Atık Yönetim Sistemi Planı” çerçevesinde düzenli olarak yürütülmektedir.

TIBBİ ATIKLAR KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR ve İZAYDAŞ SORUMLULUĞUNDA

Kocaeli Şehir Hastanesi'nde; belediyemizce yapılan denetimler sonucunda, ambalaj, evsel ve tıbbi atıkların kaynağında doğru şekilde ayrıştırılmadığı belirlenmiş; ambalaj atıklarının içerisine tıbbi ve evsel atıkların karıştığı tespit edilmiştir. Bu durum, ilgili yönetmeliklere aykırı olup, çevre ve halk sağlığı açısından risk teşkil etmektedir. Bu sebeple, hastane yetkilileri bilgilendirilmiş ve uyarılmıştır.

TIBBI ATIKLAR KARIŞINCA TOPLAMAYI DURDURDUK

10 Temmuz 2024 tarihine kadar, doğru şekilde ayrıştırılmış karton atıklar belediyemiz tarafından toplanmaktaydı. Ancak bu tarihten itibaren, ambalaj atıklarının içerisine tıbbi ve evsel atıkların karıştırılması nedeniyle, bu atıkların toplanması durdurulmuştur. Sorunun temelinde, atıkların doğru ayrıştırılmaması yatmaktadır.

HABER FOTOĞRAFI İLE AÇIKLAMA ÖRTÜŞMÜYOR

Basında yer alan fotoğrafta, çöp konteynırlarının içine ambalaj atıklarının doldurulduğu ve evsel atıkların alınmadığı izlenimi verilmiştir. Ancak, asıl sorun, tıbbi atıklarla karıştırılmış ambalaj atıklarının toplanmamasıdır. Hastanenin çöpte yoğunluk yaşanmasının nedeni de budur.

İzmit Belediyesi olarak, çevre ve halk sağlığını koruma konusundaki hassasiyetimizi sürdürmekte ve ilgili tüm tedbirleri almaktayız. Saygılarımızla.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.