BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Vatandaşın SEDAŞ isyanını meclise taşıdı!

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce gibi dört büyük ilin elektrik dağıtım şirketi olan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) nedeniyle yaşanan sık elektrik kesintilerini TBMM Genel Kurulu'na taşıdı. Kanko, "SEDAŞ, sık sık meydana gelen elektrik kesintileriyle vatandaşı, esnafı, sanayiciyi ve hastaları mağdur ediyor" dedi. 

25 Temmuz 2024 04:47
Vatandaşın SEDAŞ isyanını meclise taşıdı!

Kocaeli genelindeki elektrik kesintilerine zamanında müdahale edilemediği için mağduriyet yaşandığını belirten Kanko, şu açıklamayı yaptı: 

"Son dönemde Kocaeli genelinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri, tüm vatandaşlarımızı derinden etkiliyor ve büyük mağduriyetlere sebep oluyor. SEDAŞ tarafından gerçekleştirilen bu kesintilerin planlı ya da plansız olması, vatandaşlarımızın günlük yaşamını olumsuz etkiliyor. Elektrik kesintileri sadece evlerde değil, aynı zamanda iş yerlerinde üretimin durması, küçük esnafın zarar etmesi ve hatta sağlık hizmetlerinin aksaması gibi ciddi sonuçlar doğuruyor. Bu durum, Kocaeli'nin ekonomik ve sosyal hayatını olumsuz yönde etkiliyor."

'Allah Belanı Versin SEDAŞ'

Kanko, Meclisteki konuşmasında şunları söyledi: "Kocaeli'de elektrik dağıtım şirketi olan SEDAŞ'la ilgili gazete başlıklarını okuyorum: 'SEDAŞ'ın plansız kesintisi tavukları telef etti', 'SEDAŞ, elektriksiz kalacak ilçeleri duyurdu', 'Kocaeli esnafı SEDAŞ'ın kesintileri nedeniyle çileden çıktı', 'SEDAŞ duyurdu: Kocaeli'nin 4 ilçesi elektriksiz kalacak', 'SEDAŞ'ı sürekli yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle cihazlarının bozulduğunu söyleyen vatandaşlar arıyor', 'Allah belanı versin SEDAŞ', 'Sen ne yaptın SEDAŞ', 'Kartepe'de büyük isyan'. SEDAŞ Elektrik Dağıtım şirketini halkın sesine kulak vermeye davet ediyorum."

Enerji Bakanı'nı göreve davet eden Kanko, şunları ekledi: "Yetkililerden beklentimiz, kesintilerin nedenlerini açık ve şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaları ve bu sorunların bir an önce çözülmesi için gerekli adımları atmalarıdır. Elektrik, modern yaşamın vazgeçilmez bir unsuru olup, kesintisiz ve güvenilir bir şekilde sağlanması gereken temel bir hizmettir. SEDAŞ'ın, Kocaeli halkına daha kaliteli ve kesintisiz bir hizmet sunması için altyapı çalışmalarını hızlandırması ve mevcut sorunları çözmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızın bu süreçte haklarını savunmak ve mağduriyetlerin giderilmesi için Enerji Bakanı Alparslan Bayrak’ı göreve davet ediyorum."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.