BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Hulusi Akar 15 Temmuz’da yaşanan gerçekleri açıklasın

Genel kurulda konuşan DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 15 Temmuz’a yönelik şaibelerin olduğunu ve Hulusi Akar’ın gerçekleri açıklaması gerektiğini söyledi. 

27 Temmuz 2024 06:19
Hulusi Akar 15 Temmuz’da yaşanan gerçekleri açıklasın

Hulusi Akar’ın açıklama yapmayacağını belirten AKP’li Leyla Şahin Usta, “Hulusi Akar hesap vermeyecek” ifadeleriyle tepkileri üzerine çekti. Hulusi Akar’ın açıklama yapmaması, “AK PARTİ tarafından gerçekleri söylemesine izin verilmiyor mu?” sorularını akla getiriyor.
 
ASKERLER, POLİSLER, DOKTORLAR, ÖĞRETMENLER, MÜHENDİSLER, HEMŞİRELER DARBECİ İLAN EDİLDİ
 
15 Temmuz törenleri ve anmalarının her yerde konuşulduğunu fakat 15 Temmuzla ilgili gerçeklerin konuşulmadığını söyleyen Gergerlioğlu, “Sekiz yıl geçti ve bazı gerçekleri tartışmanın zamanı geldi. Ben, ilkesel olarak darbelere karşı olan bir insanım. Her darbeye karşı oldum ve demokrasinin peşinde koştum. Hatta AK PARTİ iktidarı Sudan’da darbeci El Beşir iktidarını desteklerken de şiddetli bir şekilde El Beşir iktidarını eleştirdim. Bu noktada ilkeli bir yerde duruyorum. Mesele şudur: Darbeci olmadığı hâlde, darbeci ilan edilenlerle ilgili çok önemli bir sıkıntı var. Askerler, polisler, doktorlar, öğretmenler, mühendisler, hemşireler darbeci ilan edildi bu ülkede. Bu yanlıştır!” ifadelerini kullandı.
 
AKIN ÖZTÜRK’ÜN DARBEYLE ALAKASI YOK
 
Darbenin bir numarası ilan edilen Akın Öztürk hakkındaki dosyalarda çok önemli şaibeler olduğunu belirten Gergerlioğlu, “Darbenin bir numarası ilan edilen bir kişi var ama araştırdığınızda darbeyle falan alakasının olmadığı ortaya çıkıyor. Kamera kayıtları var, HTS kayıtları var. Akın Öztürk, 3 Temmuz-15 Temmuz arasında İzmir Gümüldür’de kamp için izin almış, orada tüm kayıtlar var. Fakat iddiaya, gizli tanık iddialarına göre yurtta sulh konseyinin 7, 8, 9, 10 Temmuzdaki toplantılarına katılmış fakat o sırada İzmir'de. 15 Temmuz gününe geliyoruz, kendisi Kore’den eşiyle dönmüş. İzmir'den Akıncı Üssü’ne kızının, torununun olduğu yere gidiyor. Oraya tatil kıyafetiyle tişörtüyle, pantolonuyla gündüz saatlerinde gidiyor. Akşam oluyor ve televizyonlardan darbe girişimi olduğunu görüyor ve her tarafı arıyor, ulaşamıyor. Saat 23.47’de kendisini İstanbul'da Mehmet Şanver’in düğününde olan Abidin Ünal arıyor ve “Akın Paşa, Akıncılarda bir darbe teşebbüsü varmış, sen yakınsındır oraya, git ve onlara müdahale et, bu işten vazgeçsinler.” diyor. Tüm belgeler var ve kendisi de hemen Akıncılara hareket ediyor.” şeklinde konuştu.
 
AKIN ÖZTÜRK’Ü HULUSİ AKAR YOLLAMIŞ!
 
21 Temmuz tarihinde yayınlanan Genelkurmay bildirisini gösteren Gergerlioğlu, “Abidin Ünal, Akın Öztürk’ü darbecileri ikna etmek üzere Akıncılara davet etti.” Bu bildiriye dikkatli bakın çünkü Genelkurmay sitesinden silindi. Bir numara ilan edilen bir adamı temize çıkarmak istemedikleri için, suçlu ilan etmek için belgeyi sildiler. Fakat o gün BBC bunun haberini yaptı. Bakın arşive, BBC’de bu haber var ama Genelkurmay sitesi sildi. Daha sonra ne oluyor? Akın Öztürk diyor ki: “Ben Akıncılara gittim, Hulusi Akar orada çay kahve içiyordu ve bana dedi ki ‘Akın git şu darbecileri ikna et, darbeye kalkışmışlar.’ Ben de ‘Serseri misiniz, manyak mısınız, bu devirde darbe mi olur?” diyerek 143’üncü Filoya gittim. Defalarca gittim, geldim, kamera kayıtları da var, bu işten vazgeçin dedim. En sonunda sabaha karşı saat altı sıralarında darbenin bastırıldığı ortaya çıktı ve Mehmet Dişli’yle Hulusi Akar Başbakanlığa helikopterle gittiler ve ben de gidecektim fakat Hulusi Akar bana dedi ki: “Bunlar bir delilik yapabilir, darbe bastırıldı ama sen burada kal, duruma vaziyet et.” Ardından ben Akıncı’larda kaldım hatta Genelkurmay İkinci Başkanı Yaşar Güler’i gidip ben kurtardım ve Yaşar Güler’i kurtardığım anda o bana “Komutanım, biliyordum sizin haberiniz olsa gelip bizi kurtarırsınız diye düşünüyordum.” dedi. Ardından Abidin Ünal, o da kendisine, bütün oradaki komutanlara “Bizi Akın ağabey kurtardı, sayesinde buradayız.” diyor ve ardından Akın Öztürk kendi arabasını ve korumasını Abidin Ünal’a vererek onu Hava Kuvvetleri Komutanlığına gönderiyor. Ardından kendisi de Yaşar Güler’le beraber Hava Kuvvetleri Komutanlığına gidiyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığında uzun bir süre oturup konuşuyorlar, akşama Abidin Ünal’ı evine kendisi bırakıyor. Bakın yani 16 Temmuzun akşam saatleri olmuş, Abidin Ünal’ı evine bırakıyor. Gece kendisini davet ediyorlar “Gel ifade ver.” diye, ayağıyla gidiyor, bu kişi mi darbenin bir numarası? Tüm HTS ve kamera kayıtları var, siz şimdi nasıl bir numara ilan edebilirsiniz? 15 Temmuz üzerinde çok büyük şaibeler var. İşte, size bütün delilleriyle anlatıyorum ve sekiz yıl sonra tekrar 15 Temmuzu masaya yatırmak lazım. Harbiyeli öğrenciler, komutanlar, doktorlar, askerler, öğretmenler darbeci diye bu ülkede işlerinden atıldı, zindanlara atıldı ama gerçek çok başka. Darbenin sekizinci yılında artık bu gerçekleri konuşmak gerekir.” ifadelerini kullandı.
 
HULUSİ AKAR’IN GERÇEKLERİ SÖYLEMESİNE AK PARTİ’DEN İZİN YOK
 
Hulusi Akar’ın doğruları bildiğini ve açıklama yapması gerektiğini söyleyen Gergerlioğlu’na sataşan AK PARTİ’li Leyla Şahin Usta, Hulusi Akar’ın mecliste olduğunu ve Gergerlioğlu’na cevap vermeyeceğini söyledi. Leyla Şahin Usta’nın “Hulusi Akar hesap vermeyecek” sözleri sonrası akıllara ilk gelen, “Bir şey mi saklıyorlar? Neden açıklama yapmıyorlar?” soruları oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.