BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit Belediyesi 15 Temmuz anıtını kaldıracak mı?

İzmit Cumhuriyet Parkı’nın hemen alt tarafındaki meydanda yer alan 15 Temmuz Anıtı’nın bakımsızlığı, etrafa yayılan kötü koku ve çevresel güvenlik riskleri nedenlerle kaldırılması isteniyor. 

27 Temmuz 2024 07:34
İzmit Belediyesi 15 Temmuz anıtını kaldıracak mı?

İşte İzmit Belediyesi adına aynı konuyla ilgili yapılan açıklamanın içeriği şöyle:

İzmit Belediyesi olarak, 15 Temmuz Anıtı ile ilgili olarak vatandaşlarımız ve esnaflarımızdan gelen talepleri ve basında yer alan haberleri dikkatle incelediğimizi belirtmek isteriz.

Esnaflarımızın taleplerine göre anıtın mevcut durumu, çevre ve toplum sağlığı açısından bazı riskler taşıdığı yönünde ciddi endişeler dile getirilmiş olup, İzmit Belediyesi olarak bu endişeleri ciddiyetle ele aldığımızın bilinmesini istiyoruz. 

Esnaflarımız ve vatandaşlarımızın yıllardır dile getirdiği olumsuzluklar ve neticesinden bizlere ulaşan yazılı geri bildirimler doğrultusunda, teknik ekiplerimiz anıtın mevcut durumunu detaylı bir şekilde incelemektedir. 

Hem çocuklarımız hem de diğer canlılar için potansiyel tehlike oluşturabilecek unsurların giderilmesi konusunda gerekli adımları atma kararlılığındayız. Anıtın yenilenmesi, değiştirilmesi veya kaldırılması konusunda alınacak nihai karar, yapılan değerlendirmeler sonucunda belirlenecek ve kamuoyuna 29 Temmuz Pazartesi günü detaylı bir açıklama ile duyurulacaktır.

Belediye olarak, halkımızın güvenliğini ve sağlığını ön planda tutmaya devam edeceğiz ve bu konuda gerekli adımları atacağımızı taahhüt ediyoruz. Göstermiş olduğunuz ilgi ve hassasiyet için teşekkür ederiz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.