BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kanko: Meclisi Kuzey Kore’ye çevirdiniz! 

TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Meclis güvenlik birimlerinin uygulamalarını eleştirerek, vatandaşların Meclis'e alınmaması ve milletvekillerinin misafirlerinin araçlarının durdurularak engellenmesi konusundaki yanlış uygulamalara sert tepki gösteren CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında hayvanseverlerin Meclis'e alınmaması ve milletvekillerinin misafirlerinin engellenmesi konusundaki uygulamalara karşı sert eleştirilerde bulundu. 

29 Temmuz 2024 00:02
Kanko: Meclisi Kuzey Kore’ye çevirdiniz! 

Kanko yaptığı konuşmada şu ifadeler yer verdi; "Buradan Meclis Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş’a ve Meclis Divanına seslenmek istiyorum: Sırf dışarıda eylem yapan hayvanseverler Meclise gelmesinler diye milletvekillerine gelen misafirlerin milletin Meclisine alınmadığı ve Emniyet birimlerince kapılarda engellendiği, milletvekillerinin durdurulduğu bir sistem yaşanıyor. Resmî olarak içeri girişleri yapılan vatandaşlar, sistemde görünmelerine rağmen içeri alınmıyorlar. Emniyet birimleri 'Bu vatandaşları almıyoruz, yukarıdan talimat aldık.' diyerek Meclisi âdeta kuşatma altına almış durumdalar."

Kanko, bu kaotik durumun kabul edilemez olduğunu belirterek, 85 milyonun iradesini temsil eden Meclis'e yönelik bu uygulamanın tamamen yanlış olduğunu vurguladı. "Meclisi Emniyet mi yönetiyor, yoksa milletvekilleri mi? Bu sorunun acilen yanıtlanması gerekiyor. Demokrasinin kalbi olan Meclisimize yapılan bu müdahale halkın iradesine saygısızlıktır, gasptır, derhâl düzeltilmelidir." diyerek tepkisini dile getirdi.
Kanko, konuşmasını şu sert ifadelerle sonlandırdı: "Türkiye Büyük Millet Meclisini, Kuzey Kore millet meclisine benzettiniz."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.