BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Şiir defterini dağıttıktan sonra hayatını kaybetti

Körfez’de yalnız başına yaşayan Şair Hüseyin Kara, hayatını kaybetti.  

29 Temmuz 2024 00:09
Şiir defterini dağıttıktan sonra hayatını kaybetti

1941 doğumlu olan, Güney Mahallesi’nde yaşayan ve çocuğu bulunmayan Hüseyin Kara, hayatını kaybetti. Yazdığı şiirleri defter haline getirerek herkese hediye eden Şair Hüseyin Kara, bir hafta önce yine yazdığı şiirleri çoğaltarak Körfez’deki iş adamlarına, muhtarlara, sivil toplum kuruluşlarına, daire müdürlerine dağıttığı ve herkesten dua istediği bildirildi.   

Körfez’de kendisine ait 250 kişiye şiir defterini dağıttığı belirtildi. Kimsesi bulunmayan Hüseyin Kara’nın Körfez mezarlığında toprağa verileceği bildirildi. Hüseyin Kara, yaklaşık bir yıl önce kendisine ait evi de LÖSEV’e bağışlamak için girişimlerde bulunduğu belirtildi.  Aynı zamanda bitkisel alternatif tıp işleriyle de uğraşan Hüseyin Kara, Körfez’in simgesi haline gelmişti. 

HÜSEYİN KARA KİMDİR? 

1941 yılında İzmit’te dünyaya geldi. İlk-orta ve lise eğitimlerini İzmit’te tamamladı. İlk şiirini 15 yaşında, karlı bir kış gününde, soğuk bir havada, üşüyen bir çocuktan etkilenerek yazdı. Uzun süre pazarlama sektöründe vazife yaptı ve birçok kişinin pazarlama konusunda yetişmesine öncülük yaptı.

Bir süre basın yayın kuruluşlarında da vazife yapan Şair, yazdığı birçok şiir özel gün ve gecelerde bestelenerek okundu. Gençlik yıllarında Kardeşler Müzik diye, bir müzik grubu kurarak, özel günlerin aranan grubu ve ismi haline geldi. Gazinolarda sahne aldı; yazdığı şiirler bestelenerek okundu.

Birçok sivil toplum kuruluşunda vazife yaparak; topluma ve millete faydalı olmak için çalıştı. Şiirlerinde genellikle ‘aşk’, ‘özlem’, ‘hasret’ konularına yer verdi. Bekâr olan Şair; Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde ikamet etmektedir. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.