BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Sigaraya bir zam daha

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya gelen ÖTV zammının ardından Ağustos'ta bir zam daha geleceğini açıkladı. Dündar sigara zammının kaç lira olacağını da söyledi. 

29 Temmuz 2024 00:05
Sigaraya bir zam daha

Erol Dündar'ın açıklamasına göre yeni zamma paket başına 4 - 5 lirayı bulacak.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigara zammı tutarlarının markalar arasındaki rekabet nedeniyle eksik yansıtıldığını söyleyerek, Ağustos'ta sigaraya bir zam daha geleceğini söyledi.

Tele1 'de yayına katılan Erol Dündar, Temmuz'da sigaraya yapılan zamların 8-9 lira aralığında olmasa gerekirken Philip Morris grubunun fiyat listesini daha az miktarda zamla güncellemesi nedeniyle diğer grupların da zam oranlarının bir miktar kıstığını söyledi.

Sigara zammını kısarak ileri döneme bırakılması nedeni ile tekel bayi işletmecilerinin zor durumda kaldığını söyleyen Erol Dündar, “Ortalama 4 - 5 lira daha zam gelecek. Ağustosun ilk iki haftası içinde gelmeye başlar" diye konuştu.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK), geçen ay altı aylık üretici enflasyonu verilerini açıklamasıyla birlikte alkollü içki ve sigaraya yansıtılan ÖTV miktarı yüzde 47.39'u bulmuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.