BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İnsanları cezaevlerine attığınız yetmedi, hayvanları da barınaklara tıkıyorsunuz

DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, hayvanların ölümüne sebep olacak yasaya “Evet” diyen AK PARTİ ve MHP’lilere sert yüklendi. AK PARTİ ve MHP vekillerine vicdanınızın sesini mi dinleyeceksiniz yoksa Bahçeli ve Erdoğan’ın sözünü mü sorusunu yönelten Gergerlioğlu, “Bu vebali Allah sizden sorur. O hayvanlar öte dünyada yakanıza yapışır” ifadelerini kullandı. 

30 Temmuz 2024 00:05
İnsanları cezaevlerine attığınız yetmedi, hayvanları da barınaklara tıkıyorsunuz

ELİNİZİ VİCDANINIZA MI KOYACAKSINIZ CÜZDANINIZA MI?

Amerikan Kongresinde 58 kez katil Netanyahu ayakta alkışlanırken onurlu bir ses yükseldiğini söyleyen Gergerlioğlu, “Demokrat Parti kongre üyesi Raşide Tlaib, tek bir kişiydi ve “Sen savaş suçlususun katil Netanyahu.” dedi. Çok onurlu bir duruş sergiledi, onu alnından öpüyorum. Soykırıma karşı durdu, alnından öpüyorum.  Ama burada, günlerdir, sabahlara kadar hayvan soykırımına, katliamına karşı direnen tüm muhalefet milletvekillerinin, ayrım olmaksızın hepsinin de alnından öpüyorum, çok onurlu bir duruş sergilediler. Hayvanları öldürmeye niyetlendiniz. Şu hayvanlar, masum hayvanlar; onlar bize Allah'ın emaneti. Biz bu dünyayı yönetiyoruz ve onlar bize Allah'ın emaneti. Biz onları korumakla mükellefiz, onlar içgüdüleriyle davranıyorlar, suçlayamayız. Bazen sokakta köpekleri görüyorum, onlara yaklaşıyorum, köpekler de bana sevgiyle yaklaşıyor. Bir an göz göze geliyoruz ve diyorum ki onlara: Biz Mecliste sizin için sabahlara kadar uğraşıyoruz ama AK PARTİ ve MHP’liler sizin idam fermanınızı hazırlıyor. AK PARTİ, MHP vekillerine söylüyorum, sizin de mutlaka kedi, köpekleriniz vardır. Mutlaka vicdanınız sızlıyor; büyük bir katliam olacak. Neden “kabul” oyu vermeyi düşünüyorsunuz? Bu köprüden önceki son çıkış. Elinizi vicdanınıza koyun ve biraz düşünün. Elinizi vicdanınıza mı koyacaksınız, cüzdanınıza mı koyacaksınız; bilemiyorum. Kimin sözünü dinleyeceksiniz; vicdanınızın sözünü mü dinleyeceksiniz yoksa Bahçeli ve Erdoğan’ın sözünü mü dinleyeceksiniz?” şeklinde konuştu.

İNSANLARI CEZAEVLERİNE ATTIĞINIZ YETMEDİ, HAYVANLARI DA BARINAKLARA TIKIYORSUNUZ

AK PARTİ ve MHP’lilerin bu dünyada bu hesaplardan kurtulabileceklerini ama  öte dünyada milyonlarca hayvanın yakalarına yapışacağını vurgulayan Gergerlioğlu, “Bu vebali Allah sizden sorar arkadaşlar, vallahi billahi sorar! Ben konuyu araştırıyorum, biliyorum, insan hakları savunucusuyum, hayvanların da hakkını savunurum. Hayvan hakkı savunurken insanın hakkının ihlal edilmesine de karşı çıkarım ama bilin ki arkadaşlar, barınaklar artık bir ölüm merkezidir. Hayvanları tutup barınağa götürüyorsunuz ve orada salgın hastalıklar ve diğer nedenlerden dolayı hayvanlar ölüyorlar. İnsanlara yaptığınız yetmedi, hapishanelere doldurdunuz, şimdi de “barınak” adı altında hayvan hapishaneleri kuruyorsunuz. Milyonlarca hayvan hapishane gibi o barınaklara dolduruldu mu ölür arkadaşlar, ölür. Ben hekimim, babam da veteriner hekimdi. Benim hayatım bu hayvanların arasında geçti, gördük, hayvanların sağlığını gördük. O hayvanlar buna tahammül edemez. Onlar sevimli varlıklar, sevgi istiyorlar. Onları alıp tutup demir parmaklıklar ardına attığınızda onlar kahroluyorlar.” ifadelerini kullandı.

MAMA LOBİSİNE KARŞIYSANIZ PETSHOPLARI KAPATIN!

AK PARTİ ve MHP’lilerim “Mama lobisi.” Söylemine karşı çıkan Gergerlioğlu, “Mama lobisinde problem diyorsanız “petshop”ları kaldırın. “Petshop”lar açık. 2019'da da ben buradaydım. “Petshop”lar niye kaldırılmıyor ey AK PARTİ'liler diye soruyordum, çıtınız çıkmıyordu. Geldik 2024'e. Burada “Mama lobisi.” demeyi çok iyi biliyorsunuz ama “petshop” burada, kapatılmıyor bu yasada. O “petshop”lar nedir biliyor musunuz? Köle pazarıdır. O hayvancıklar orada ölüme gidiyorlar. Size bir bölüm okuyacağım. Barınak görevlilerini tanıyorum, biliyorum. Bakın, bana bir ölüm sahnesi anlattılar. Diyor ki: “Ötanazi…” Adını yumuşatarak “uyutma” diyorsunuz ya, böyle şirin bir kelime. Bakın, o nasıl oluyormuş ben size bir anlatayım. Diyor ki: “Barınağa alına köpeğiniz önce bağlanacak, ne kadar güçlü olduğuna bağlı olarak 1 ya da 2 veteriner teknisyeni tarafından sıkıca tutulacak, sonra ötanazi teknisyeni ya da veteriner işleme başlayacak, ön ayakta bir toplardamar bulacak ve öldürücü dozda bir pembe sıvıyı damara enjekte edecek. Umarım köpeğiniz bağlı olduğu için panikleyip aniden bacağını çekmez, ani hareketlerde bacağı delip geçen iğneler gördüm ben. Fışkıran kandan kıpkırmızıya boyanan duvarlar gördüm. Kulakları sağır edecek, çaresizce çığlıklar duydum. Hepsi hemen oracıkta tatlı bir uykuya dalmaz. Bazen bir süre kasılırlar ve solukları kesilir, nefes almaya çalışırlar ve kendi üzerlerine dışkılarlar. Her şey sona erdiğinde, köpeğinizin cesedi barınağın arkasında çöp gibi toplanmayı bekleyen diğer köpeklerin cesetleri üzerine istiflenir tıpkı yakacak odunlar gibi. Siz buna mı “Evet.” diyeceksiniz arkadaşlar, buna mı kabul diyeceksiniz?” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.