BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Güvenli sokaklar için iktidar niye sorumluluk almıyor?

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM'de sokak hayvanlarına ilişkin kanun düzenlemesi görüşmelerinde önemli açıklamalarda bulundu. Ekmen, teklifin aceleyle yasalaştırıldığını ancak yasanın sonuçlarının ne zaman alınacağının belli olmadığını belirtti. 

30 Temmuz 2024 23:45
Güvenli sokaklar için iktidar niye sorumluluk almıyor?

Ekmen, kanun teklifinin soru cevap kısmında;   "Öyle anlaşılıyor ki bütün itirazlara rağmen teklif bu gece yasalaşacaktır. Bu mesele o kadar önemsendi ki yargı paketi, tüketici hakları yasası, hatta öğretmenlik meslek kanunu dahi ekim ayına ötelendi." dedi.

Ekmen devamla, "Birinci sorum, yerel yönetimlerin yetkilerini her geçen gün kısıtlayan iktidar, bu kadar önemsenen bir yasada neden herhangi bir merkezî hükûmet birimine sorumluluk vermekten kaçınmıştır? Çevre, tarım ve orman il müdürlükleri, valilik ve kaymakamlıkların görevlendirilmesi ve sorumluluk almasından özenle kaçınılmasının sebebi nedir?" diye sordu.

Barınakların İnşası ve Yasanın Yürürlük Tarihi

Ekmen, kanun teklifinin en önemli maddelerinden biri olan barınakların inşasına dair yürürlük tarihinin 2028 yılına ertelendiğini vurguladı. "İkinci sorum, bu yasanın maddelerine baktığımızda en önemli maddelerden biri olan barınakların inşasına dair yürürlük tarihinin 2028 yılına ertelendiğini görüyoruz. Merakım şudur: Bu yasa bu gece buradan geçirildikten sonra önümüzdeki üç ay, altı ay ve bir yıl için projeksiyonlar yapılmış mıdır? Bu yasanın yürürlüğe girmesiyle sorun hangi takvimde çözülecektir?" ifadelerini kullandı.

Ekmen bu sorularla yasadan beklenen faydanın gerçekleşemeyeceğini, bu yasa ile birlikte belediyelerin eleştirilerek, belediyeler üzerinde kullanılacak bir vesayet aracının oluşturulduğunu ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.