BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmitli Mustafa Can, Fatih Erbakan’a o sözlerini hatırlattı!  

Babası Erbakan Hoca sağlığında AKP’ye oy vermek cehenneme bilet almak demektir, İsrail’e oy vermektir demesine rağmen Fatih Erbakan 14 Mayıs’ta Yeniden Refah tabanına AKP adayına oy verme çağrısında bulunmuştu. Üstelik öncesinde de 20 yıllık günaha ortak olmayız, batmakta olan Titanik’e binmeyiz demesine rağmen. İzmitli Mustafa Can’da, Fatih Erbakan’a o sözlerini hatırlattı. 

30 Temmuz 2024 23:44
İzmitli Mustafa Can, Fatih Erbakan’a o sözlerini hatırlattı!  

31 Mart seçimlerinde İzmit’ten Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan Mustafa Can’ın aynı konuyla ilgili yaptığı açıklamanın içeriği şöyle:

Biliyorum ve eminim ki birçok kişi beni bu paylaşımımdan dolayı infaz edecek! Ancak siyasetçi risk alabilmeli ve gerektiğinde bedel ödeyebilmeli. Biz böyle gördük içinde bulunmaktan şeref duyduğumuz Milli Görüş camiası ve Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan hocamdan. 

Siyasi hayatım şekillendiğinden beri hep Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocam ve partilerinde siyaset yaptım. Erbakan Hocam vefat ettiğinde Genel başkanımdı. Bu yüzden hep geçmişten örnekler veriyorum.

Başka sermayem yok. Gerek AKP yarışmasında, gerekse HAS parti ayrışmasında hiç savrulmadım. Erbakan vakfı kuruluş aşaması dahil hiç kopamadım. Milli Görüş çizgisi siyaset ve Saadet partisinden. Ancak Yeniden Refah Partisi kuruluşunda, duygusallığım ağır bastı.

Erbakan Hocamın evladı Sayın Fatih Erbakan’ın yanında yer aldım. Erbakan Hocama olan saygım Fatih beyin yanında olmayı bana diretti. Bir müddet sonra gelişen olaylar neticesinde 19 Ocak 2023 tarihinde istifa ettim. .

Gerekçem Yeniden Refah Partisi, gerek Erbakan vakfı ve gerekse kuruluş felsefesine uymayan olası bir gelecekte AKP ile aynı ittifakta olabilecek bir Siyasetin ipuçlarını veriyordu. Cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi buna partileri mecbur ediyordu o benim tartışma konum değil. 

Benim Donelerim! Beni AKP’nin günahlarına ortak etmeyin. Prof Dr Necmettin Erbakan ve batmakta olan Titanik’e binmeyeceğiz, 20 yılın günahlarına ortak olmayacağız.

Sayın Fatih Erbakan, siyaset omurga ister ve duruş ister. Hülasa son yaşanan gelişmeler ve açıklamalar 14 Mayıs’ta Yeniden Refah Partisi Cumhur ittifakında yer alarak Sayın Erdoğan’ın seçilmesine katkı sağlamıştır.

Bunu Sayın Fatih Erbakan da yazılı olarak teyit etti. Sayın Erdoğan da Yeniden Refahın Milletvekillerini biz seçtirdik dedi, elhak doğru. 

Şimdi bu noktadan bakıldığında gelinen sonuç, sözler incitici ve rahatsız edici ancak tatlı tatlı yemenin acı acı çıkarması olur. Ve gerçeklerin er geç ortaya çıkma gibi bir huyu vardır.

Bu süreçte Saadet partisi ise CHP listelerinden seçimlere girdi ve Erdoğan karşısında tavır aldı her zamanki gibi. O dönemin CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu seçimlerden kısa bir süre sonra CHP listelerinden seçilen vekiller için misafirlerimiz evlerine (partilerine) dönebilir şeklinde çok naif ve kibar ifadeler kullanmıştır. 

Demem odur ki siyaset uzun soluklu bir yarışır ve çok engebelidir bu nedenle çok düşünüp az konuşacak ona göre hareket edeceksiniz. Reel politik her zaman iş görmez ve ittifaklar koalisyon gibi değildir.

İttifaka girdiğiniz partilerin dününe ve geleceğine de kefil olursunuz. Ezcümle bugün AKP’nin ve Erdoğan’ın yaptığı icraatlarda menfi ve müspet olarak sorumlusunuz. Aman efendim biz 30 madde verdik uygulanmasını istedik.

Sizde bal gibi biliyordunuz uygulanmayacağını, ama canınız cennet çekiyordu. Pardon iktidar olmak, vekil olmak.. Ne diyelim belki de bir gün İktidarda olursunuz ancak Necmettin Erbakan Hocam gibi efsane Başbakan Mücahit Erbakan olamazsınız. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.