banner517

banner519

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

5 yıldır bir tren istasyonu nasıl bitirilemez?

DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Derince Tren İstasyonu’na giderek 5 yıldır tamamlanamayan yeni istasyonu yerinde inceledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanına çağrıda bulunan Gergerlioğlu, inşaatın bir an evvel tamamlanarak hizmete açılmasını istedi. Tren fiyatlarının otobüs fiyatlarından çok fazla olmasını eleştiren Gergerlioğlu, “Tren fiyatlarını ucuz yapın hem halk faydalansın hem de yandaşlarınız yerine devlet para kazansın” ifadelerini kullandı. 

31 Temmuz 2024 01:30
5 yıldır bir tren istasyonu nasıl bitirilemez?

Derince Tren İstasyonu'nda açıklamalarda bulunan Gergerlioğlu, “ Burası yeni Derince Tren İstasyonu. Eski istasyon biraz ileride ve şuan orası aktif olarak çalışıyor. “Yenisini yapalım.” demişler. Ama 5 yıldır bitmiyor. Burası güya bir istasyon olacaktı. 4-5 yıldır doğru düzgün bir ilerleme yok! Moloz yığınları ve taşlar var. Hiçbir hizmet yok. Eski tren istasyonu çalışıyor, yenisi çalışmıyor şu anda. İnşaat faaliyetlerinin yıllardır devam ettiği söyleniyor fakat ortada bir çalışmada yok. Memleket Sahipsiz bırakılmış malı yağma talan ediliyor. Böyle iş mi olur ya? 4-5 yıldır bir tren istasyonunu nasıl olur da bitiremezsin? Kocaeli'de tren ulaşımı noktasında eskiden çok daha iyi bir durumdaydık. Fakat şu anda hiç iyi bir durumda değiliz.

“TREN FİYATLARINI UCUZ YAPIN HEM HALK FAYDALANSIN HEM DE YANDAŞLARINIZ YERİNE DEVLET PARA KAZANSIN”

Gebze-İzmit arası tren yolculuğu yapıldığında 95 TL ödendiğini belirten Gergerlioğlu, “Fakat otobüsler daha ucuz. Gebze-İzmit arası otobüslerde 56 TL ödeniyor. Gebze'den Derince’ye 60-70 TL bir ücret var. İzmit'te inseniz 95 TL, daha ileri gitseniz daha pahalı. Yani trenin daha ucuz olmasını beklersiniz ama değil. Otobüslerden daha pahalı. O zaman millet niye trene binsin? Her zaman tren daha ucuz olmaz mı? Ulaştırma Bakanı'na da buradan soruyorum. Buradaki saçmalığı siz görmüyor musunuz? Allah aşkına. Tren fiyatlarını ucuz yapın hem halk faydalansın hem de devlet para kazansın.” ifadelerini kullandı.

LOBİLER KAZANSIN DİYE Mİ TREN FİYATLARI YÜKSEK TUTULUYOR?

Ulaştırma Bakanına “Otobüslerin daha çok kazanmasını isteyen bir lobi mi var” sorusunu yönelten Gergerlioğlu, “Sayın Ulaştırma Bakanı'na buradan soruyorum. “Boşver bu işler aksasın, otobüsler kazansın, lobiler kazansın, ağalar kazansın mı diyorsunuz? Şu hale bakın. İnşaat faaliyetleri, devletin malzemeleri, borular, taşları öylece duruyor. Yeni Derince istasyonu çalışmıyor. Eski tren istasyonu çalışıyor. Peki o doğru düzgün çalışıyor mu? Yenisi çalışmıyor ama eskisinde de sıkıntılar var. Sonuçta büyük bir hizmet sıkıntısı var.  Biz Ulaştırma Bakanı'nı da göreve davet ediyoruz. Bir an evvel sıkıntı bitmeli.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.