banner517

banner519

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Staj ve çıraklık mağdurları için yasal düzenleme yapılmalı

“CHP olarak biz bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz!” 

01 Ağustos 2024 04:41
Staj ve çıraklık mağdurları için yasal düzenleme yapılmalı

CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada staj ve çıraklık dönemlerinde çalışan gençlerin emeklilik hesaplamalarına dâhil edilmemesinin yarattığı mağduriyeti gündeme getirdi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir an önce bu mağduriyete son verecek yasal düzenlemeyi hayata geçirmelisin gerektiğini belirten Kanko konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


"Ülkemizde binlerce genç staj ve çıraklık dönemlerinde çalışmış ancak bu süreler emeklilik hesaplamalarına dâhil edilmemiştir. Bu durum yıllarca emek veren gençlerimizi mağdur etmektedir. Staj ve çıraklık dönemlerinde yapılan çalışmaların emeklilik süresine dâhil edilmesi sosyal adaletin bir gereğidir. Gençlerimizin geleceğini güvence altına almak, onların hak ettiği emeklilik şartlarını sağlamak bizlerin en önemli sorumluluğudur. Staj ve çıraklık başlangıç tarihleri sigorta başlangıç tarihi olarak kabul edilmelidir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir an önce bu mağduriyete son verecek yasal düzenlemeyi hayata geçirmelidir. CHP olarak biz bu mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını talep ediyoruz” dedi. 

Konuşmasında gençlerin hak ettiği emeklilik koşullarına kavuşmaları için gerekli düzenlemelerin yapılmasının sosyal adaletin bir gereği olduğunu vurgulayan Kanko, bu konunun takipçisi olacaklarını belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.