BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İsrail’e kurşun geçirmez cam satan AKP'li başkan

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ses getirecek bir iddia ortaya attı. Başarır, AKP Mersin eski il başkanı Mekin Merter Salt’a ait şirketin Yunanistan üzerinden İsrail’e kurşun geçirmez cam ticareti yaptığını duyurdu... 

01 Ağustos 2024 02:08
İsrail’e kurşun geçirmez cam satan AKP'li başkan

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, kamuoyuna açıkladığı belgelerle çarpıcı bir iddia ortaya attı. Başarır,  AKP’nin Mersin eski il başkanı Mekin Merter Salt’a ait olan Salt Grup şirketinin İsrail’e kurşun geçirmez cam ticareti yap yaptığını duyurdu.

"BU İKTİDAR FİLİSTİN KONUSUNDA SAMİMİYETSİZ"

CHP’li Başarır, “İsrail’in tek taraflı saldırılarının başladığı günden beri ticari ilişkileri kesmemiz gerektiğini söyledik. Bizi yalanladılar; kısmen ticari ilişkilerin yapıldığını, sonra yasaklandığını söylediler. Ama bu iktidarın, Filistin konusunda ne kadar samimiyetsiz ve yalan dolu bilgiler verdiğini kamuoyuna göstereceğiz” diyerek şu açıklamayı yaptı:

"YUNANİSTAN ÜZERİNDEN İSRAİL'E"

“Yer Mersin. Şirket Salt Grup, sahibi Mekin Merter Salt, AKP’nin eski il başkanı. Bu kişi kurşun geçirmez camları Yunanistan’ın Pire Limanı üzerinden İsrail’e ihraç ediyor.

Üreten firma Star Grup. İstanbul Hadımköy’de. Oradan Mersin’e, Salt Grup’a, Mersin Limanı’ndan da önce Yunanistan’a, oradan da İsrail’e gidiyor. Biz bunu barkodlarıyla, evraklarıyla hepsiyle kamuoyuna paylaşacağız.

"KONU PARA OLUNCA AKP'NİN VİCDANI OLMUYOR"

Bu bir utanmazlıktır. Bu bir samimiyetsizliktir. Bu kamuoyuyla, vicdanlarla dalga geçmek, alay etmektir. Hep söylüyorum; konu paraysa, konu ticari ilişkilerse AKP’nin ve yönetiminin hiçbir şekilde vicdanı, kalbi ya da öncelikleri olmuyor. Tıpkı Filistin meselesinde olduğu gibi. Şimdi soruyorum: Bu Star Grup, Salt Grup, bu kurşun geçirmez camları neden İsrail’e yolluyor? Tabii ki İsrail’e bir şey olmasın diye, İsrail kurşun geçirmesin diye. Ama Filistin’de o evlerde, o hastanelerde kurşun geçirmez cam yok ve çocuklar ölüyor. Utanın, utanın, utanın.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.