banner517

banner519

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Devlet zarara uğratılıyor, vatandaş mağdur ediliyor!

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Danıştay’ın kararı ile 2 ay önce ihalesi iptal edilerek durdurulan Derince Limanı ile TEM Otoyol Projesi'ni yerinde inceledi. Yüzde 70’e yakın tamamlanmış olan bu projeyle devletin milyarlarca lira zarara uğratıldığını ve bölge halkının tamamlanmayan inşaat ve hafriyatlar yüzünden mağdur edildiğini belirtti. 

06 Ağustos 2024 04:21
Devlet zarara uğratılıyor, vatandaş mağdur ediliyor!

Ulaştırma Bakanlığının daveti üzerine 10 Ağustos 2022 tarihinde Ankara’da 5 firmanın katılımıyla ihalesi gerçekleştirilen ve 912 milyon TL’ye Avos Grup İnşaat firmasına verilen, 12 Eylül’de yer teslimi yapılan ve şantiye kurulumu ile Ekim 2022 tarihinde hafriyat başlanan ancak yapılan itirazlar sonucu 2 ay önce durdurulan Derince Limanı ile TEM Otoyol Projesini sahada inceleyen Kanko, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi;

Ulaştırma Bakanlığının 21B yolu ile ihaleyi istediği firmaya vermesi sonucu, ihaleye davet edilmeyen bir firmanın, bir buçuk yıl önce ihaleye itiraz etmesiyle, Danıştay’ın haziran ayı başında davayı sonuçlandırarak ihaleyi tamamen iptal etmesiyle birlikte yüzde 70’ine yakını tamamlanan Derince Limanı- D-100 ve TEM Otoyol Bağlantı Yolu Kavşak Projesi maalesef bugün gelinen nokta itibariyle adeta yılan hikayesine dönmüştür. 

Türkiye’nin en büyük liman işletmelerinden biri olan Derince Limanı ile otobana yapılacak bağlantı yolunun tamamlanmaması, devletin ve milletin milyarlarca lira zarara uğratılmasına neden olmaktadır. Bölgedeki yoğun trafik, mahallenin ortasındaki hafriyat yığınları, önlem alınmamış çukurlar ve evlerin temellerinin kayma olasılığı gibi birçok sorun bölgede büyük mağduriyetlere sebebiyet vermektedir. Ulaştırma Bakanlığı ve Kara Yolları Genel Müdürlüğü yetkililerinin ihaledeki hataları ve ihmalleri maalesef birçok sorunu beraberinde getirmiştir" dedi. 


Kanko, Devleti Zarara Uğratan İhaleyi Meclis Gündemine Taşıyacak! 

İhaledeki usulsüzlükler nedeniyle devletin milyarlarca lira zarar uğratılmasıyla ilgili konunun tüm yönlerinin ele alınarak detaylı bir şekilde incelenmesi için Meclis Araştırma Önergesi hazırlayarak TBMM Başkanlığına sunacağını belirten Kanko, sözlerine şöyle devam etti: "İhalesi iki yıl önce 912 milyon TL’ye yapılan ve yeniden güncel fiyatlar üzerinden milyarlarca liraya yapılması gereken Derince Limanı - D-100 ve TEM Otoyol Bağlantı Yolu Kavşak Projesi ile ilgili olarak, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Kara Yolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen'in, devleti milyarlarca lira zarara uğratan ve bölge halkı ile liman işletmelerini mağdur eden bu durumla ilgili kamuoyunu bilgilendirmesi gerekmektedir. Ulaştırma Bakanlığı olarak ihmalleri ve art niyeti bulunan, devleti milyarlarca lira zarar uğratan kişi ve sorumlular hakkında gerekli işlemleri bir an önce yapmalıdır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.