banner517

banner519

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Hayvan barınağına sağlam giren köpekler mikrop kaparak ölüyorlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kandıra Yolu üzerindeki Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi’ne sağlam giren köpekler mikrop kaparak çıkıyor ve kısa bir süre sonrada ölüyorlar. Belli ki o alanda köpekleri hasta eden bakteriler var. 

06 Ağustos 2024 13:00
Hayvan barınağına sağlam giren köpekler mikrop kaparak ölüyorlar

İlimizde bir dönem DYP’de yöneticilik de yapan ve siyaset çevrelerinde de tanınan bir isim olan Ali Alkan ikamet ettiği Yuvam Akarca Konurları C 1 Blok Hakimoğlu sokakta sokak köpeklerine baktığını belirterek şöyle konuştu:

Zaman zaman hastalanan sokak köpekleri ile ilgili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerini arıyorum sağ olsunlar gelip alıyorlar. Sonrada köpekleri aynı yere bırakıyorlar. 

Son aylarda garip şeyler oluyor. Kandıra Yolu üzerinde hayvanların tedavilerinin de yapıldığı geçici barınma merkezine sağlam giden köpekler bile mikrop kaparak kısa sürede ölüyorlar. 

Son olarak henüz 3-4 aylık sağlıklı bir köpek de aynı barınma merkezinden getirildikten 3-5 gün sonra hastalandı. Hemen veteriner kliniğine götürdüm bana beyefendi bu köpeği içeri sokamayız, sokarsak tedavi için gelen köpekleri de hasta ederiz dediler. 

Ne yapacağımı şaşırdım ve o genç köpek bugün öldü. Bu durum beni insani açıdan çok üzdü. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve o merkezdeki görevlilerin bile isteye köpekleri hasta etmek istediklerine asla ihtimal vermem. 

Fakat görünen o ki barınma merkezinde mikrop var ve ne yapılırsa yapılsın o mikrobu öldürmek de neredeyse imkansızdır. Aradan 6 ay geçtikten sonra da hastalığa neden olan bakteriler kendiliğinden ölürler. 

Yapılması gereken şudur; mevcut barınma merkezi en az 6 ay kullanılmamalı ve daha uzak mesafelere geçici çadır, ya da prefabrikeden yeni yapılar yapılmalıdır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin aynı konuda hassasiyet göstereceklerine de inanıyorum. Göz göze başka hayvanlarda ölmesin, tedbir alınarak buna engel olunsun.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.