banner517

banner519

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başiskeleli İmam Hatipliler bu organizasyonda buluştu

Başiskele İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED), "Dünden Bugüne Sevdamız Başiskele İmam Hatip Mezunları Buluşması" programıyla Başiskeleli imam hatip mezunları ve öğrenciler bir araya geldi. 

06 Ağustos 2024 20:31
Başiskeleli İmam Hatipliler bu organizasyonda buluştu

BİHMED tarafından ilk kez düzenlenen program, dün Şehit Fatih Sultan Karaaslan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirildi. Başiskeleli imam hatip mezunlarını ve öğrencilerini bir araya getiren  programa, AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kocaeli Yuvacık Kuran Kursu Dernek Başkanı Hikmet Karaaslan, Şehit Fatih Sultan Karaaslan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Veysel Okudan, Başiskele İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Selim Karaosmanoğlu ve yönetimi, eğitim camiasından birçok kişi ve öğrenci katılım gösterdi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda, Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı, ilahiler ve kasideler okundu. 

SELİM KARAOSMANOĞLU: İMAM HATİPLER UFKUMUZU AYDINLATAN KURUMLARDIR

Programın açılış konuşmasını yapan Başiskele İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) Başkanı Selim Karaosmanoğlu, imam hatiplerin kuruluşundan, sayılarının artırılmasına kadar her noktada emeği olan herkese teşekkür etti, ebediyete irtihal edenlere rahmet diledi. 

Selim Karaosmanoğlu, “Gençlerimiz bir taraftan geleceğin dünyasına hazırlık yaparken aynı zamanda da kökleriyle bağlı dini, milli ve ahlaki değerlere güçlü tutmaları gerekiyor. İmam hatip okulları ülkemize istikamet çizen, ufkumuzu aydınlatan, öz değerlerimize sahip çıkan nesillerimizin yetiştiği eğitim kurumlarıdır. İmam hatip okulları insanların evlatlarını huzurlu bir kalple emanet edebilecekleri güvenli bir limandır.” diye konuştu.

 

VEYSEL OKUDAN: İYİ BİR İNSAN YETİŞME PROJESİ
 

Şehit Fatih Sultan Karaaslan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Veysel Okudan da yaptığı konuşmada, bu güzel organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek bu etkinliğinin yapılmasının, mezunların ve mensupların bir araya getirilmesinin ilçedeki imam hatip camiasını daha güçlü kılacağını söyledi.
 

İmam Hatiplerin iyi bir insan yetiştirme projesi olduğunu söyleyen Veysel Okudan, “İmam hatip okulları hem mesleki eğitim veren hem de öğrencileri yükseköğretim kurumlarına hazırlayan kurumlar olup öğrencilerine hem dini hem de dünyayı öğretmektedir. Bu yönüyle dini değerlerini bir an olsun elden bırakmayarak dünya hayatını başarmak hem hakikate en uygun olanı hem de en temel insan hakkını insanlara sunma özelliğine sahiptir.” dedi.

 

HİKMET KARAASLAN: EĞİTİMDE DAHA GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİMİZE İNANIYORUM
 

Kocaeli Yuvacık Kuran Kursu Dernek Başkanı Hikmet Karaaslan, “Bu kapılar bir masa ve sandalye ile başladı. Bu okulumuz icralıktı. Allah razı olsun Mustafa Çakır abimizin uyarısıyla, İbrahim Karaosmanoğlu başkanımızın da desteğiyle burayı satın alarak milli eğitim müdürlüğüne  devrettik. Burada eski ve yeni il müdürlerimizin de büyük katkıları var bu okulumuzda. İmam hatip denilince gerçekten hiçbir zaman kapılardan geri çevrilmedik. Şehit Ozan Özen Okulu binası da harap bir vaziyette idi. Yine Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin ve il müdürlerimizin devreye girmesiyle çok güzel şeyler oldu. Bundan sonrası müdürlerimizde ve öğretmenlerimizde. Yapılan tüm güzellikler yapıldı. Artık eğitimde daha güzel günler göreceğimize inanıyorum.” ifadelerini kullandı. 
 

ÖMER AKMANŞEN: İMAM HATİPLİ OLMAK FARKLI BİR DEĞER
 

Başiskele İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHMED) Başkanı Selim Karaosmanoğlu ve yönetimini bu güzel ve anlamlı buluşma için tebrik eden Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, “İmam hatip davası ülkenin davası. İmam hatipli olmak, imam hatibi yüreğinde hissetmek, onun ortamında bulunmak ülkeye hizmet edenler için farklı bir değer. Çok şükür Kocaeli bu alanda ilkleri başarmış bir il. Başiskele ilçemiz de il genelinde müstesna bir yere oturacaktır.” dedi.
 

MİLLETVEKİLİ MEHMET AKİF YILMAZ: OSMANLI’DAN SONRA DİN EĞİTİMİ GÖZ ARDI EDİLDİ
 

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz da kürsüde yaptığı konuşmada, “Geçmişten bugünümüze kadar üzerimizde hakları bulunan çok büyüklerimiz var. Bu sadece Başiskele’de ve Kocaeli’de değil, tüm Türkiye’de üzerimizde hakları olan insanlarımız var. Osmanlı cihan devletimizin tarih sahnesinden çekilip yeni Türkiye Cumhuriyeti devletimizin kurulduğu günden bugüne maalesef ötelenen dışlanan gözardı edilen, ihmal edilen, din eğitimi alanlarını iyileştirmek yaygınlaştırmak için dedelerimiz büyüklerimiz canla başla uğraş verdiler. Türlü türlü mahrumiyetler içerisinde kapı kapı dolaşarak ter akıtarak büyük kurumlar inşa etmeyi başardılar. Bu son yıllarda da hamdolsun devlet millet el birliğiyle bu kurumlarımız artarak devam ediyor. Şimdi bugün buradayız. Bu güzel okulumuzun inşasında başta o dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu hocamıza ve ekibi, il ve ilçe yöneticileri Başiskele’de çocuklarımıza daha iyi olanaklar oluşturma adına büyük bir gayret içerisinde oldular. Bu gayret halen artarak devam ediyor. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.
 

“GENÇLERİMİZİN GELECEĞE HAZILANMASINI SAĞLAYAMAYA MECBURUZ”
 

“Gençlerimizin geleceğe daha iyi hazırlanarak bu ülkenin beklenen konuma yükselmesi adına sorumluluk almalarını sağlayacak çalışmaları arttırmaya mecbur ve mahkumuz. Şu anda biz burada bu toplantıyı yaparken bizim adımıza ümmetin izzet ve onurunu, ümmetin izzet ve şerefini ayağa kaldırmanın imtihanını bizler aşığı adına yaşayan Gazzeli kardeşlerimiz şu anda bile çadırlarında yanarak bombalanarak can veriyorlar bu çok ağır bir imtihan. Allah Teâlâ’nin ayet-i kerimede buyurduğu üzere canla imtihan olunacaksınız, korkuyla imtihan olunacaksınız, evlatlarınızdan eksiltilerek imtihan olacaksınız, mallarınızdan eksiltilerek imtihan olunacaksınız. Bu imtihanların hepsini aynı anda şu anda Gazze'deki Müslüman kardeşlerimiz yaşıyor. Allah imtihanlarını hafifletsin ve en kısa zamanda zaferle sonuçlandırsın. Dünyanın gözü önünde soykırıma varan barbarca katliamları dolayısıyla terör devleti İsrail’i kahreylesin.”
Konuşmaların ardından Başiskeleli İmam Hatipliler hep birlikte bu güzel günün anısına fotoğraf çekildiler. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.