BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başkan Bulut’tan kredi kartı ve banka kartı ile yapılan ödemelere ilişkin açıklama

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, şirketlerin kredi kartı kullanımı ile ilgili yapılan yasal düzenleme sonrası yaşanan tereddütlerin çözümüne ilişkin Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamayı kamuoyuyla paylaştı.  

07 Ağustos 2024 20:42
Başkan Bulut’tan kredi kartı ve banka kartı ile yapılan ödemelere ilişkin açıklama

BELİRSİZLİKLERİ ORTADAN KALDIRAN AÇIKLAMA 

Başkasına ait pos cihazı kullananlara özel usulsüzlük cezasının kesilmesini öngören düzenlemenin, tereddütlere yol açan yönlerinin Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yayımladığı son açıklama ile açıklığa kavuşturulduğunu ifade eden Başkan Bulut, “Söz konusu düzenlemenin saha uygulamaları noktasında üyelerimizden çok sayıda soru ve ihbar aldık. Tereddütlerin giderilmesi adına temasa geçtiğimiz Gelir İdaresi Başkanlığı, yayımladıkları açıklama ile 2 önemli belirsizliği ortadan kaldırmışlardır. 

‘YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ TAM VE ZAMANINDA YERİNE GETİRMELERİ ŞARTIYLA’

Açıklamaya göre; Mükellefler, bankacılık mevzuatı gereğince, bankalar tarafından kendilerine tahsis edilen fiziki POS cihazını ve/veya sanal POS’u, bayi-alt bayi ilişkisi ve benzeri ilişki kapsamında aralarındaki sözleşmeye istinaden alt işyerlerine, 213 sayılı Kanunda yer alan hükümler gereğince- belge düzenleme, hasılatları kaydetme ve diğer yükümlülüklerini tam ve zamanında yerine getirmeleri şartıyla- kullandırabileceklerdir. 

BAŞKAN BULUT’TAN TEŞEKKÜR 

Ayrıca, mal ve hizmet alımlarında müşteri ile ödemeyi yapan kart sahibinin farklı kişi olması da cezaya tabi tutulmayacaktır. Ödeme yaparken başkasının kredi kartını kullanmaktan dolayı özel usulsüzlük cezası uygulanması gibi bir durum söz konusu değildir. Konu ile ilgili tereddütlerimizi bakanlıklarımıza ileten ve iş insanlarımızın tereddütlerini gideren açıklamanın kamuoyuyla buluşmasını sağlayan Kocaeli Vergi Dairemize ve Başkanı Sayın Osman Eşgin’e teşekkür ediyoruz” dedi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.