BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Yıldızlı Umuttepe'deki personel servisi sorununun peşini bırakmıyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, geçtiğimiz haftalarda TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmasında Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Tıp Fakültesi sağlık çalışanlarının personel servisi hizmetlerinin kaldırılmasını gündeme getirmiş, iktidar milletvekillerini ve yetkililerini bu sorunu çözmeye davet etmişti. 

07 Ağustos 2024 22:56
Yıldızlı Umuttepe'deki personel servisi sorununun peşini bırakmıyor!

Yıldızlı'nın bu konuşması sonrasında AK Parti Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü kamuoyuna yaptığı açıklamada Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile konuyu görüştüğünü ve en kısa sürede Umuttepe'deki personel servisi hizmetinin yeniden aktif hale getirileceğini ifade etmişti.

Hülagü'nün açıklaması sonrasında konuyu takip edeceğini söyleyen CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, sürecin uzaması nedeniyle Sadettin Hülagü ve hastane başhekimi Görkem Aksu ile tekrar bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası açıklama yapan Yıldızlı şöyle konuştu: "Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Tıp Fakültesi sağlık çalışanlarının tasarruf tedbirleri kapsamında yaşadıkları mağduriyeti TBMM Genel Kurulunda gündeme getirmiştim. İktidar tarafından yapılan açıklamalarda en kısa sürede bu yanlıştan dönüleceği ve personel servisi hizmetinin tekrar başlayacağını duyunca kentin bir probleminin çözümüne katkı sunduğumuz için de ayrıca mutlu olmuştum. Ancak geldiğimiz noktada henüz bir çözüm sağlanamaması sıkıntıları beraberinde getiriyor.

Bu nedenle dün sayın rektör hocamızın Sadettin Hülagü ile iletişime geçerek son durumu sordum ve konunun Hazine ve Maliye Bakanlığında imza aşamasına geldiğini ve o imzadan sonra ihale sürecinin başlayacağını ifade etti. Önümüzdeki hafta imza sürecini bekleyeceğim, şayet bir haber gelmezse kendim bizzat Ankara'ya bakanlığa gidip imza sürecinin neden beklediğini soracağım. Ortada büyük bir mağduriyet var ve bu mağduriyeti gidermek hepimizin ortak sorumluluğundadır. Konuyu dikkatlice takip etmeye devam edeceğimi bir kez daha ifade ediyor, tüm sağlık çalışanlarımıza emekleri ve özverileri için teşekkür ediyorum."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.