banner517

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit’te Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmalarına hız verildi 

İzmit Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı ile cinsiyet eşitliğini Avrupa standartlarında sağlamayı hedefliyor. Plan, İzmitli kadınların yerel hizmetlerden eşit şekilde yararlanmasını ve kent yönetiminde aktif rol oynamasını destekleyecek. 

09 Ağustos 2024 16:40
İzmit’te Yerel Eşitlik Eylem Planı çalışmalarına hız verildi 

Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi (CEMR) tarafından oluşturulan Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı’na imza atan İzmit Belediyesi, bu standartları tüm hizmetlerine entegre etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda, İstanbul Üniversitesinden Siyaset Bilimci Ayşe Kaşıkırık, İzmit Belediyesi Meclis Salonu’nda, belediye yöneticilerine planla ilgili eğitim verdi.

AYŞE KAŞIKIRIK BİLGİ AKTARDI 

Yerel Eşitlik Eylem Planı için yapılan toplantıya İzmit Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri, hizmet masalarının temsilcileri, danışmanlar ve birim müdürleri katıldı. Toplumsal cinsiyet eşitliği, yerel yönetimlerde kadın politikaları ve sürdürülebilir kalkınma konularında önde gelen isimlerden İstanbul Üniversitesinden Siyaset Bilimci Ayşe Kaşıkırık, katılımcılara Yerel Eşitlik Eylem Planının oluşturulması adına bilgi ve tecrübelerini aktardı.

AVRUPA STANDARTLARINDA CİNSİYET EŞİTLİĞİ

Yerel düzeyde toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik eden ve kadınların yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan eylem planı uygulamaya geçtiğinde, İzmit'te cinsiyet eşitliği Avrupa standartlarına göre sağlanacak. Eylem planı doğrultusunda, İzmit Belediyesi kadınların yerel hizmetlerden eşit şekilde yararlanmasını, temsiliyetlerinin güçlendirilmesini ve kent yönetiminde eşit ve aktif rol almalarını destekleyecek somut çözümler belirleyerek kurum politikalarına entegre edecek. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.