banner517

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başiskele’deki o köyde sanat var

Kocaeli’nin Başiskele İlçesine bağlı Bahçecik yedi farklı ülkeden gelen sanatçıları ağırlıyor. Sanatçılar, Bahçecik’te bulunan ve Küratör Orhan Özçalık tarafından oluşturan Helikon Art Center’da eserlerini üretiyor. Üretilen eserler 11 Ağustos Salı günü görücüye çıkıyor.  

10 Ağustos 2024 16:50
Başiskele’deki o köyde sanat var

Helikon Art Center’da  bu yıl on altıncı uluslararası sanat rezidansını düzenleniyor. 
Sanat merkezinin kurucusu ve Küratör Orhan Özçalık, amaçlarının Türkiye’deki sanat dünyasını zenginleştirmek olduğunu vurgulayarak “Sanatçılar buraya sadece yol paralarıyla geliyor. Onları biz ağırlıyoruz ve sanat üretmelerin destekliyoruz” dedi.
'Bağlantılar' konulu rezidansa yedi farklı ülkeden sanatçı katıldı. 


ÜCRETSİZ SERGİ

Helikon Sanat Merkezi’ndeki sanatçılar, on iki gün boyunca resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon, land-art, video art alanlarında birbirinden özgün onlarca eser üretti.
 Sanatçıların ürünleri, 11 Ağustos saat 18:00'de Helikon Sanat Merkezinde açılacak sergi ile gösterime sunuluyor. Sanat sergisi, sanatseverlerin beğenisine ücretsiz biçimde sunuluyor. Sergi ile birlikte de etkinlik de sona eriyor.
Etkinliğe katılan sanatçılar şunlar oldu:

Karolina Pielak, Kinga Wozniak, Zuzanna Smigielska, Marta Maria Koniarska, Anna Szumuda, Olga Grechanova, Manthanee Napanang, Leila Sabyani, Chloe Norgard, Boglar Peruzzi, Nooshin Hakim Javadi. Polonyalı sanatçılar, Polonya Kültür Bakanlığı ve Adam Mickiewicz Enstitüsü tarafından destek görüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.