banner517

banner519

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Çöp tesisi meselesini ellerine yüzlerine bulaştırdılar

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Erdal Şahin, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra Akçakese ve Pirceler Köyü’nde yapılması planlanan çöp depolama alanıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sürecin çok kötü yönetildiğini vurgulayan Şahin, ‘meseleyi yüzlerine gözlerine bulaştırdılar’ dedi. 

15 Ağustos 2024 15:43
Çöp tesisi meselesini ellerine yüzlerine bulaştırdılar

Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanı Erdal Şahin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “İlimizin en önemli sorunlarından biri çöp konusudur. Uzun yıllardır eyyamcılık yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yönetimleri sorunu öteleyerek son raddeye kadar harekete geçmedi. Geçmiş dönemlerde İbrahim Karaosmanoğlu vizyonsuzluk ve cesaretsizlik nedeniyle sorunu hep görmezden geldi, öteledi. 

Son dönemde Tahir Büyükakın sorunun çözümü için bir gayret gösteriyor. Ama burada da ciddi yanlışlar yapıldı. Öncelikle yer meselesi doğru yönetilmedi. Yer tercihinde sessiz kalacakları beklentisiyle sorun yine Kandıralıların üzerine yıkıldı. Köpek barınağı, cezaevi, OSB gibi şehrin merkezinden ötelenmesi gereken her şey Kandıra sınırları içine atılıyor.
Bu kabul edilemez.

Daha kötüsü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yapacağı projeyi de anlatamadı, anlatmadı. Sorunu halının altına süpüreceklerine Kandıralıların karşısına çıkıp, bu projenin artısı eksisi budur demeleri gerekirdi. Hala bu şansı kullanabilirler. Ama yapmıyorlar. Ya tesise güvenmiyorlar ya da kendilerine her ikisi de kötü…

Madem bu tesis çevreyi kirletmiyor, koku oluşturmuyor, depolama alanı gerektirmiyor. Bunu anlatmaya ne var? Neden kaçıyorsunuz. Bölge insanına bunu anlatın. Elbette insanlar tepki de gösterecekler. Ama siyasiler ve kamu yöneticileri halkı her koşulda dinlemek zorunda, onlara anlatmak zorundadır.

Tüm bu sorunların kaynağı AKP’li yerel yöneticilerin sorun çözme kabiliyetlerini kaybetmiş olmalarından kaynaklanıyor. AKP’liler halktan koptu. Halkı anlamıyorlar, şehrin duyarlılıklarına karşı yürekleri, akılları, vicdanları körelmiş durumda. Bu bakış açısı ile de çöp sorununu AKP’liler çözemezler. Alikahya’yı kurtaramadıkları gibi şimdi de Akçakese çevresini aynı sorunla yüz yüze bırakıyorlar.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.