banner517

banner519

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Vali Aktaş’tan 17 Ağustos mesajı

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Gölcük merkezli 17 Ağustos deprem felaketinin 25. yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı. 

15 Ağustos 2024 04:33
Vali Aktaş’tan 17 Ağustos mesajı

İşte o açıklamanın içeriği:

Sadece ilimizi değil tüm Marmara Bölgesini etkileyen Marmara Depremi, 25 yıl önce meydana gelen ve aziz Milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır. 

Ülkemiz için büyük bir felaket olan Marmara depreminde, binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, on birlerce vatandaşımız yaralanmış, evsiz ve yuvasız kalmıştır. 

Bu süreçte devletimiz, vatandaşlarımızla el ele vermiş, maddi kayıpları telafi etmiş, gerekli birçok yasal düzenlemeleri hayata geçirmiş ve şehirlerimizin alt ve üst yapılarını yenilemiştir. 

Geçen yıllar yaraları sarsa da ne acılarımız azalmış ne de kaybettiklerimiz unutulmuştur. 

Saygıdeğer Kocaelililer,

Ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde bulunmaktadır. Geçmişte yaşanan depremlerin günümüzde ve gelecekte de yaşanılması kaçınılmazdır. Burada önemli olan husus, depremle yaşayabilmeyi öğrenmek, yapı stoklarımızı, evlerimizi ve işyerlerimizi depreme dayanıklı hale getirmektir. 

Yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojinin imkanlarını kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımız ve vatandaşlarımızla bir bütünlük içerisinde her zaman depreme hazırlıklı olmamız ve yaşanan bu büyük acıdan ders çıkarmamız gerekmektedir.  

Bahse konu olan insan hayatıdır ve her şeyden mühimdir. İnsanın canına kast eden de deprem değil ihmaldir, tedbirsizliktir. 

Böyle bir felaketin ve acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, 17 Ağustos Marmara Depreminin 25. yıldönümü vesilesiyle tüm depremlerde hayatını kaybeden deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.