banner517

banner519

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Türk kültürünün simgelerinden harika mermerler

Türkler olarak binlerce yıldır dünya tarihinde var olmaya ve etkin bir rol oynamaya devam ediyoruz. Tabi ki bu kadar uzun süredir var olmamız önemli bir kültürün oluşmasını da sağlıyor. Dünyaya hükmeden bir devletten bizlere ulaşan saraylar, hanlar, hamamlar bunun en önemli göstergelerinden birkaçı.  

16 Ağustos 2024 12:38
Türk kültürünün simgelerinden harika mermerler

Bu tarihe tanıklık eden yapılarda kullanılan malzemeler de bizim kültürümüz için çok önemli oluyor. Mermer bu görkemli yapılarda başrol oyuncusu konumunda. Haliyle bizde oluşturduğu his de çok farklı. 

MERMER KULLANIMI YÜZLERCE YILDIR DEVAM EDİYOR!

Doğal taşlar Delta Marble gibi firmalar tarafından madenlerden elde ediliyor. Bu ürünler istenen şekli aldıktan sonra da direkt olarak satışa sunuluyor. Bu süreç yüzlerce yıldır değişmemiş durumda. Çok eski dönemlerde de mermerler ocaklardan çıkarıldıktan sonra işlenip hemen kullanıma sunuluyordu. 

Mermerlerin sunduğu özellikler, yapılar için vazgeçilmez düzeyde özelliklerdir. Mermerin sertliği, su geçirmez özelliği ve estetik yapısı yapıların her zaman ihtiyaç duyduğu etmenler olarak gösterilebilir. Bu özellikleri mermerler devamlı olarak sunduğundan yüzlerce yıldır sorunsuz bir şekilde kullanılmaya devam ediyor. 

Hiçbir zaman eskimeyecek ve estetik kaygıları karşılayacak olan bir malzeme istiyorsanız hiç düşünmeden tercihinizi mermerlerden yana kullanabilirsiniz. Yıllar geçtikte bu kararınızın ne kadar doğru olduğunu fark edeceksiniz. 

DEĞİŞEN MİMARİ ÖNCELİKLERE UYGUN MERMER MODELLERİ

Yıllar geçtikçe yapıların dış görünüşlerinde de değişimler meydana geliyor. Bir yapıya baktığımızda hangi döneme ait olduğunu söylememiz çok zor olmuyor. Maalesef artık eski dönemdeki mimari kaygılar yok. Günümüzde yapılar ekonomi odaklı tasarlanıp satışa sunuluyor. Mimari açından değerli olması ya da ilerleyen dönemlerde de insanları etkilemeye devam eden bir yapıda olması önemli görülmüyor. 

Bunun bilincinde olan ve dünyaya bir eser bıraktığını düşünen yapı üreticileri de var. Bu kişiler ya da firmalar daha çok estetik endişeleri göz önünde bulundurarak tasarımlarını gerçekleştiriyorlar. Haliyle marble sektörü onlar için çok değerli. Bu doğal taşlar hem estetik açıdan harika görünüyor hem de çok uzun yıllar bozulmadan hizmet vermeye devam ediyor. 

Mermerler günümüze kadar ulaşmayı başaran tarihi yapılarda sıklıkla kullanılıyordu. Ancak burada çok farklı çeşitleri görmemiz mümkün olmamakta. O dönemin teknolojik şartları mermerlerin işlenmesini çok zor hale getirdiği için birkaç çeşidin dışına çıkmayan mermerleri görüyoruz. Günümüzde ise durum daha farklı. Artık üreticiler mimarlar için farklı seçenekler sunarak mermerlerin birçok farklı alanda kullanılmasını sağlıyor. 

BANYOLARDA MERMER KULLANIMI HIZLA ARTTI!

Mermerlerden bahsederken hamam kültüründen bahsetmemek mümkün değil. Tüm dünyada ünlenen Türk hamamları tamamen mermerler kullanılarak tasarlanıyor. Bunda mermerin sahip olduğu özellikle çok büyük önem arz etmekte. Mermerler sıcak suların olduğu topraklarda oluşuyor. Hamamlarda da kaynak suları kullanıldığı için o ortamda oluşmuş olan taşlarla tamamen doğal bir ortam oluşturulmuş oluyor. 

Hali hazırda o topraklarda oluştuğu için mermerler sıcak sudan, nemden ya da ıslak kalmaktan etkilenmiyorlar. Bu da insanların hiç kuşku duymadan ıslak alanları mermerler ile kaplamasını sağlıyor. Mermerlerin banyolarda birçok avantaj sunduğunun görülmesinin ardından insanlar Delta Marble gibi işletmelere giderek banyoları için uygun mermerler seçiyorlar. Banyoların her noktasında mermer kullanımı söz konusu oluyor ve harika bir görüntü elde ediliyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.