BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kocaeli’deki hasarlı binalarda yaşayan binlerce kişi depremde hayatını kaybedebilir!

17 Ağustos depreminin üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen Kocaeli’de gerekli önlemlerin alınmadığını ifade eden DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 7447 kişinin hasarlı binalarda yaşadığını söyledi. 

16 Ağustos 2024 00:37
Kocaeli’deki hasarlı binalarda yaşayan binlerce kişi depremde hayatını kaybedebilir!

25 YIL GEÇMESİNE RAĞMEN HİÇ BİR ŞEY YAPILMADI!

17 Ağustos 1999'da Gölcük merkezli yaşanan korkunç depremde yaşamını yitirenleri anan Gergerlioğlu, “Vekili olduğum Kocaeli, korkunç bir şekilde bu depremden etkilendi. Tüm ilçelerimiz ve komşu iller dehşet verici bir depremle 7.4 ile sarsıldı. Fakat halen deprem hakkında gerekenler yapılmadı. Bu deprem sonrası onlarca deprem yaşandı ülkemizde. Binlerce insan hayatını kaybetti ancak Kocaeli'de halen gerekenler yapılmış değil.. Aradan 25 yıl geçmiş. Yani çeyrek asır geçmesine rağmen Kocaeli’de depreme yönelik ciddi adımlar atılmamış. Kocaeli raporunda hasarlı binalarda hala insanlar yaşadığı görülüyor. Yıkılması gerektiği halde hukuki engeller nedeniyle yıkılmayan 1128 bina bulunuyor. Kulaklarınıza inanamıyorsunuz değil mi? 25 yıl geçmiş hala yıkılması gerektiği halde 1128 bina yıkılmamış. Yanlış duymuyorsunuz ve bu binaların 944’ünde toplam 7447 kişi yaşıyor şu anda. 7 şiddetinde bir deprem olsa çatır çatır gidecek o binalar.” ifadelerini kullandı.


DEPREM TEHLİKESİ OLAN KOCAELİ’Yİ KİMSE UMURSAMIYOR!

Kocaeli’yi kimsenin umursamadığını belirten Gergerlioğlu, “Çeyrek 100 yıl geçmiş, bakanlık uyuyor. Kocaeli Valiliği uyuyor! Seddar Bey zaten AK Parti İl Başkanı gibi çalışıp Malatya'ya kaçtı gitti, görev süresi boyunca uyudu bir şey yapmadı. Yeni validen bir şeyler yapmasını bekliyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gerekenleri yapmıyor. 2022 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Valiliği tarafından ağır ve orta hasarlı binalar için başlatılan çalışma ne yazık ki tamamlanmadı. Kocaeli'de hala 4’ü ağır hasarlı olmak üzere toplam 1128 hasarlı bina var. Olay bu arkadaşlar. Biz bu konuda adım atılması gerektiğini söylüyoruz. 17 Ağustos 1999 depreminin 25. yılında bir benzeri deprem olması halinde Kocaeli'de binlerce insan ölebilir ve bu büyük bir idari hata ve ihmal sonucu olur. Çok açık ortada 25 yılda bu işi halledemediler. Beceriksizliğin zirvesindeler yani. Maşallah diyoruz!” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.