banner517

banner519

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Dünya salgın için önlem alırken iktidar ülkeyi yolgeçen hanına çevirdi!

“Dünya genelinde maymun çiçeği salgını varken Türkiye’nin gerekli önlemleri almayarak ülkedeki mülteci ve göçmen sayısı bu kadar yüksekken üstüne üstlük Iraklıların Türkiye’ye vizesiz girmesinin kolaylaştırılması ne akla ne mantığa sığmaktadır” diyen CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Türkiye'ye yabancı ülke vatandaşlarının kontrolsüz bir şekilde girişini eleştirerek, özellikle Maymun Çiçeği virüsü salgınının dünya genelinde alarm verdiği bir dönemde Irak vatandaşlarına vize serbestisi getirilmesini sert bir dille kınadı. 

21 Ağustos 2024 12:40
Dünya salgın için önlem alırken iktidar ülkeyi yolgeçen hanına çevirdi!

Ülkede milyonlarca göçmen ve mülteci varken, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Irak vatandaşlarına vize serbestisi hakkı tanıyan mutabakatı eleştiren Kanko, Afganistan’ın bile ülkesine vizeyle aldığı Irak vatandaşlarının Türkiye’ye serbest girebilir hale gelmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.  

Afganlı, Suriyeli, Iraklı başta olmak üzere yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye’ye elini kolunu sallayarak gelmesini eleştiren Kanko konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi; Türkiye'nin salgınla mücadelede gerekli önlemleri almadığını ve mevcut göçmen ve mülteci sayısının zaten yüksek olduğu bir ortamda, Iraklılara vizesiz giriş imkanı tanınmasının mantık dışı olduğunu belirtti. "Dünya genelinde Maymun Çiçeği salgını yayılırken, Türkiye’nin böylesi kritik bir dönemde halk sağlığını riske atarak Iraklı vatandaşların ülkemize vizesiz girişini kolaylaştırması kabul edilemez" dedi.


Ülkemizin Güvenliği ve Vatandaşlarımızın Sağlığı, Hükümetin Siyasi Hesaplarına Kurban Edilmemelidir!

“Dünya Maymun Çiçeği Salgını için önlem alırken AKP ülkeyi yol geçen hanına çevirdi!” diyen Kanko, özellikle milyonlarca göçmen ve mültecinin Türkiye'de bulunduğu bir dönemde, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Irak vatandaşlarına vize serbestisi tanıyan mutabakatı eleştirerek, Afganistan’ın bile ülkesine vize uyguladığı bir dönemde Irak vatandaşlarının Türkiye’ye elini kolunu sallayarak girebilmesinin asla kabul edilemez olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Kanko, bu tür kararların halk sağlığına ve ülkenin güvenliğine ciddi tehditler oluşturduğunu ifade ederek, hükümeti daha sorumlu davranmaya ve bu kararları gözden geçirmeye çağırdı.

Türkiye’nin bir göçmen merkezi haline gelmesinin ülkenin sosyoekonomik dengelerine zarar verdiğini ve toplumda giderek artan huzursuzluğun görmezden gelinemeyeceğini belirterek, hükümetin bu konuda acilen adım atması gerektiğini söyleyen Kanko, "Ülkemizin güvenliği ve vatandaşlarımızın sağlığı, hükümetin siyasi hesaplarına kurban edilmemelidir"  ifadelerini kullandı. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.