banner517

banner515

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Özel Kocaeli Konak Hastanesi cerrahı Benibol çocuklara şifa dağıtıyor

Özel Kocaeli Konak Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yalım Benibol hasta kabulüne kısa bir zaman önce başlamasına rağmen başarılı iki cerrahi işleme imza attı.   

23 Ağustos 2024 23:16
Özel Kocaeli Konak Hastanesi cerrahı Benibol çocuklara şifa dağıtıyor

Batman’ da yaşayan 8 yaşındaki Ö.R.Y. yaklaşık 1,5 yıl önce Hirschsprung Hastalığı tanısı aldı. Bu hastalık doğuştan beri bağırsağının bir bölümünde sinir hücresinin olmadığı bir hastalıktı. Batmanlı küçük Ö.R.Y yıllarca hastalığının büyük sorunları ile mücadele etti. 

Hastalık uzun yıllar içinde kalın bağırsaklarında harabiyete sebep olmuştu. Batman’ da ve yaşadığı bölgede hastalığının ameliyatını üstlenebilecek çocuk cerrahı olmayınca ailesi arayışa başladı. O dönemde Şanlıurfa Siverek Devlet Hastanesi’nde devlet hizmet yükümlülüğü görevini yapan çocuk cerrahı Op. Dr. Yalım Benibol ile tanıştı. 

Çevre illerden pek çok hastası olan doktor Benibol bu duruma aşinaydı. Bir ilçe devlet hastanesi olmasına rağmen koşulları hazırladı ve ilk ameliyatlarını başlattı. 40 cm boyutunda sinir hücresi olmayan bağırsağını kapalı yöntem ile çıkarttı.

Ancak tedavinin uzun bir süreç alacağı belliydi ve doktor Benibol hastası ile bağını hiç koparmadı. Toplamda 3 sefer büyük ameliyat 6 sefer ufak ölçekli cerrahi işlem geçiren küçük hastası son ameliyatını olmak için Batman’dan Kocaeli Özel Konak Hastanesi’ ne geldi. 

Konak Hastanesi’inde Op.Dr.Yalım Benibol tarafından başarı ile son büyük ameliyatı gerçekleştirilen hasta yüzündeki gülücükleri ile taburcu edildi.

Op.Dr.Yalım Benibol şöyle konuştu: “Ö.R.Y çok özel bir hastaydı, hastalığının taşıdığı bazı özellikler açısından bilim dünyasına da bildiri yapacağımız özellikleri vardı. İlk tanıştığımızda emin ellerde doğru ameliyatlarla iyileşmeyi sağlayacağımızdan emindim ancak zorlu bir sürecin de beklediğini biliyordum. 

Bu hastalıkta geç tanı alan hastaların ameliyatları hep zorlayıcı olur. Ülkemizin bir ucundan diğer bir ucuna kadar geldi. Ancak işte doktor olmak gerçekte böyle bir şey. Ben hastalarımla sürekli telefon ile ne kadar uzak olurlarsa olsunlar bağımı devam ettiriyorum. Özellikli durumlardaki çocuklarımız bizim de çocuğumuz oluyor artık. Bağımızın kopması imkansız. Onlara bir şey olsa uykularımız kaçıyor. Ö.R.Y de bir sürü özel ve ağır hastalarımızdan biri ve onu çok seviyorum. 

Neyse ki sürecin artık sonuna geldik. Ö.R.Y ile artık hastalık için değil Batman Spor maçları için buluşmayı bekliyorum. Yine de Bu hastalık doğuştan gelen ve ameliyatlardan sonra dahi ömür boyu ufak tefek problemler yaratma ihtimali olan bir hastalık. Bu nedenle bağımız hiç kopmayacak büyüyüp koca adam olduğunda da görüşmeye devam edeceğiz.” 

Yine 1,5 ay önce 28 hafta 570 gram olarak doğan kız “bebek D.” Özel Konak Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakımı’nda tedavi altına alındı. Ancak çok düşük doğum ağırlığı ve erken haftada doğan bebek midesinden beslenmeyi tolere edemedi. Bu nedenle kilo alamadı ve gelişmesini yeteri oranda sağlayamadı. 

40 gün boyunca kilosu 570-580gr arasında seyretti. Bunun üzerine Konak Hastanesi  Çocuk Cerrahı Op.Dr.Yalım Benibol tarafından 12 parmak bağırsağına bir beslenme sondası ilerletildi ve böylece bağırsaktan beslenmeye başlayan bebek hayata tutunmaya başladı. 

Aynı bebek tedavilerini alacağı damar yolu da bulunamayınca dün başarılı bir ameliyat ile boynundaki ana toplar damarı üzerinden kalbe uzanan bir kateter yerleştirildi. Bu kadar küçük bebeklerde çok nadir merkezlerde gerçekleştirilebilen bu işlemlerin Özel Konak Hastanesi’nde gerçekleştirilebilmesi bebeklerin yüzünü güldürüyor, onların hayata bağlanmasını güçlendiriyor.

Op.Dr.Yalım Benibol “570grlık bir bebeğin her türlü bakımı dahi çok zor iken cerrahi müdahalesi ise bambaşka bir tecrübe ve hassasiyet gerektiriyor. 1 mm’den daha küçük bir damarı boynunun içinde bulup o damara müdahale etmek gerçekten mucize. Başarının verdiği mutluluk ise tarifsiz. 

Biz burada en küçük bebeklerin ihtiyaçlarına ve hastalıklarına yönelik tüm cerrahi işlemleri yapabiliyoruz. Kocaeli’nde yenidoğan yoğun bakımı ve cerrahisi ile birlikte çok ileri bir merkez konumundayız ve daha da iyi olmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ebru Ceyhan 2024-08-23 18:06:58

Doktorumuzun emeğine sağlık, iyi ki gelmiş