BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İzmit’ten uzayı izlemek isteyenler buraya gitsin!

Uzay meraklılarını memnun edecek bir haberi Gerçek Kocaeli olarak yıllar sonra biz güncelleyelim! İzmit’ten uzayı izlemek mümkün, Kocaeli Fuar alanında yaklaşık 20 yıldır Şeyhmus Demircan isimli vatandaş farklı görüş açısı sunan teleskopları ile sizi uzayla buluşturuyor. 

01 Eylul 2024 06:13
İzmit’ten uzayı izlemek isteyenler buraya gitsin!

Aynı zamanda kendisi de uzay meraklısı olan ve teleskopları ile isteyen herkesi adeta uzayda yolculuk ettiren Şeyhmus Demircan şöyle konuştu:

1 Ocak 1972 Mardin doğumluyum. Çocukluğumdan beri uzaya olan merakım sebebiyle İzmir Bit Pazarı’ndan aldığım amatör teleskopla gökyüzünü keşfetmeye başladım. Öğrendikçe daha çok merakım arttı ve bu öğretici bilgileri insanlara öğretmeyi istedim.

Amatör teleskopla uzun bir süre geçirdikten sonra 8 inç makroptik bir teleskop ve 11 inç celestron 2 adet profesyonel teleskop edindim. 20 sene önce Kocaeli Fuar Müdürlüğü’ne başvurarak yer kiraladım 20 seneden beri Kocaeli ve misafirlerine Mars, Venüs, Jüpiter, Satürn ay ve Güneşe baktırdım.

Teleskopumun özel güneş filtresi var ve aynı teleskopla okullarda öğrencilere de baktırdım. Ay zamanı izci gruplarına da izlettirdik. Bir çok grup tarafından teleskopum kiralanmak istendi ve bir çok programa hizmet verdim.

Yine pek çok ortaokul, ilkokul ve ana okul müdürleri ile anlaşarak öğrencilere faydalı ve öğretici bilgiler kazandırdım. Yaklaşık 19 sene önce Özgür Kocaeli Gazetesi’nde fotoğraflarım yayınladı.

Ben ve 3 oğlum ile birlikte Kocaeli Fuarı Güneş sahnesi ile lunapark arka kapı arasındaki hediyelik eşya standındayım Aynı noktada her akşam saat 8.00 ile 12.00 arası gökyüzü gözlemi yaptırmaktayım. Bu akşam hava kapalı olduğu için teleskobum da yanımda olmayacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.