banner517

banner519

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Et ithalatı ihalesi hep aynı şirkete paslanıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) et ithalatı ihalelerini sürekli olarak Polonya BEEF şirketinin kazanmasına ilişkin, akıllarda soru işareti olduğunu söyledi. 

04 Eylul 2024 06:41
Et ithalatı ihalesi hep aynı şirkete paslanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) et ithalatı ihalelerini sürekli olarak Polonya BEEF şirketinin kazanmasına ilişkin, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Adem, “ESK tarafından yürütülen et ithalatı ihaleleriyle ilgili ciddi iddialar var. Son dönemde, Polonya BEEF şirketinin sürekli olarak bu ihaleleri kazanması, akıllarda pek çok soru işareti bırakıyor” dedi.

ESK'nın et ithalatı ihalelerini sürekli olarak Polonya BEEF şirketinin kazanmasıyla ilgili iddialara yönelik yazılı açıklama yapan Adem, ''Son 1,5 yılda ESK’nın gerçekleştirdiği ihalelerde Polonya BEEF şirketinin sürekli olarak kazandığı görülmektedir. Bu durum, ihalelerin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülüp yürütülmediği konusunda ciddi şüpheler doğurmaktadır. Ayrıca, bu şirketin arkasında Macaristan’da bir Türk firmasının bulunduğu iddiası, sürecin daha da tartışmalı hale gelmesine yol açmaktadır” ifadelerini kullandı.

Öte yandan ESK’nın şartnamesinde etçi ve kombine ırk hayvanların kesimlerinin teşvik edildiği belirtilmesine rağmen, firmanın zayıf sütçü ırk hayvanları tercih ettiğini söyleyen Adem, “Bu ithalatın ekonomik kayıplara yol açtığını ortaya koymaktadır. Sütçü ve etçi ırk hayvan kesimi arasındaki 70 centlik fark, bu süreçte kimlerin kazandığını sorgulamamıza neden olmaktadır. Bu durum, yalnızca tarımsal üretimi değil, aynı zamanda halkımızın sağlıklı ve uygun fiyatlı ete erişimini de tehlikeye atmaktadır. Bu nedenle, ESK’nın ithalat süreçleri ve ihalelerindeki şeffaflık, tüm vatandaşlarımız için hayati önem taşımaktadır” şeklinde konuştu.

ESK yetkililerinden kamuoyunu aydınlatacak net açıklamalar beklediklerini vurgulayan Adem, “CHP olarak, konuya dair iddiaları ve ESK’nın uygulamalarını titizlikle takip edeceğiz'' dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.