banner517

banner515

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

AKP'liler binlerce baklava yedi, faturası CHP'lilere kaldı

İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, görevi devraldığı AKP'li eski başkan Şeyma Döğücü döneminde yapılan israfı tek tek anlattı. Yeğin, 4 bin 750 kg baklava, 500 bin adet kahve paketi alındığını ve parasının yeni yönetimden istendiğini açıklayarak tepki gösterdi. 

06 Eylul 2024 22:32
AKP'liler binlerce baklava yedi, faturası CHP'lilere kaldı

Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun MHP'li eski başkan Enver Demirel'in 61 akrabasını işe aldığını ifşa etmesinin ardından bir ifşa da belediyeyi AKP'den devralan CHP'li Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin'den geldi. 

"4 BİN 750 KİLO BAKLAVA ALMIŞLAR"

Belediye Meclisi'nin Eylül ayı birinci oturumunda konuşan Başkan Yeğin "1 Ocak’ta kilosunu 750 liradan 4 bin 750 kilo baklava almış adamlar. Bugün kilosu 500 lira. Alınan lokumun üzerinde AKP adayı Şeyma Döğücü’nün adının yazdığı kutuların parasını istiyorlar. Bu ilçenin parasını ona buna peşkeş çekenler bu ilçeye israfı öğrettiler." dedi. 

"MÜTEAHHİTLERDEN ALINAN AVANTALARLA MİLLETİ TATİLE GÖNDERMİYORUZ"

"İsraf, her AKP yöneticisinin birinci dereceden yakınını işe almaktır" diyen Yeğin sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsraf Her meclis üyesinin akrabalarını işe almaktır. Her ilçenin önünden geçen adamı işe almaktır. İlçeye çalışanlarını göndermek israftır. İlçe başkanının altına verilen araba israftır. Hayali ihaleler israftır.

Seçime 1 ay kala bu belediyeyi 400- 500 milyon borçlandırmak israftır. 3 ayda belediyenin 10 aylık bütçesini harcamak israftır. İsraf bunlardır kardeşim.

Bu ülkenin parasını ona buna peşkeş çekenler bu ilçeye israfı öğrettiler. Biz sponsorlukla milleti umreye göndermiyoruz. Biz sponsorlukla milleti ABD tatiline göndermiyoruz.

Müteahhitlerden alınan avantalarla meclis üyelerini tatile de göndermiyoruz. Bu ilçe bunları yaşadı. Herkeste şahit."

"NİYE AKRABALARINI İŞE ALIP MEMUR YAPTIN"

Başkan Yeğin, AKP’li Şeyma Döğücü döneminde gerçekleştirilen akraba atamalarını da hatırlatarak Döğücü’ye "Niye akrabalarını işe alıp memur yaptın? Çıkıp anlatsana millete? Neye güvenerek yaptırdın?” diye sordu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.