banner517

banner515

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Gelecek Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalışkan çöp tesisi için Kandıra’daydı

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selami Çalışkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra Akçakese ve Pirceler Köyü’nde yapılması planlanan çöp depolama alanıyla ilgili yerinde incelemelerde bulundu. Çalışkan, Kocaeli Kasaplar Odası’nı da ayrıca ziyaret etti. 

06 Eylul 2024 22:48
Gelecek Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalışkan çöp tesisi için Kandıra’daydı

Gelecek Partisi Bilişim ve AR-GE Başkanı Selami Çalışkan, bir dizi incelemelerde bulunmak amacıyla İzmit’te geldi. Kocaeli İl Teşkilatını ziyaret eden Çalışkan burada il başkanı Erdal Şahin, İzmit İlçe Başkanı Ömer Uçar, Gebze ilçe başkanı Nurbanu Yılmaz Çalışkan, Çayırova ilçe başkanı İbrahim Fazlıoğlu ve partililer tarafından karşılandı. İl başkanı Şahin’den kentin sorunları hakkında bilgiler alan Çalışkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kandıra Akçakese ve Pirceler Köyü’nde yapılması planlanan çöp depolama alanını yerinde görmek için bölgeye gitti. Çalışkan ayrıca Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam’ı makamında ziyaret etti.

Kandıra Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Adem Arı ve Kandıra Akçakese Mahallesi Muhtarı Osman Akdeniz’i ziyaret eden Çalışkan burada yaptığı açıklamada, “Biz çöp tesisine karşı değiliz. Elbette ki bu tür tesislere ihtiyaç var. Ancak yeri doğru seçilmeli. Tarım alanları korunmalı. Burası su havzasına yakın, tarım yapılan bir bölge. Biz bir çöp tesisi değil, üç ayrı bölgede tesis kurulması taraftarıyız. Akademik odaların görüşleri alınarak ortak akılla belirlenecek noktalara tesisler kurulmalıdır” dedi. İl Başkanı Erdal Şahin de süreci yakından takip ettiklerini, manavların damadı ve bir kardeşi olarak sizlerin sesi olmaya devam edeceğini söyledi.

Ziyaretten ve verilen destekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kandıra Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Adem Arı “Biz teknik anlamda tesisi tartışmıyor ve tartışmaya açmıyoruz. Biz bu tesisin yerinin doğru seçilmediğini düşünüyoruz.” dedi. Genel Başkan Yardımcısı Selami Çalışkan daha sonra beraberindekilerle birlikte Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam’ı ziyaret etti.  “Üretim şart, üretim olmazsa fiyatlar artar” diyen Şalgam’dan bilgiler alan Çalışkan, tarım ve hayvancılığın her geçen gün kötüye gittiğini belirterek, kendisine yetebilen yedi ülkeden birisi iken hemen hemen her ürünü ithal etmeye başlamanın ulusal güvenliği tehlikeye atacak düzeye geldiğini vurguladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.