banner517

banner515

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

8 yılda bitiremediler, bir de çok iyi iş yapmış gibi büyük açılış törenleri düzenliyorlar

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kocaeli’ye gelerek yılan hikayesine dönen Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinin açılışını propaganda aracı yapmasını sert sözlerle eleştirdi. Hastanenin 8 yıldır bitirilemediğini belirten Gergerlioğlu,  “Hastane yapımı boyunca yağma, talan, usulsüzlük iddiaları olmasına rağmen büyük açılış yaptıklarını söylüyorlar” dedi. 

07 Eylul 2024 22:32
8 yılda bitiremediler, bir de çok iyi iş yapmış gibi büyük açılış törenleri düzenliyorlar

Güya büyük işler yapıyorlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış yapmak üzere bugün Kocaeli'ne gelmesini değerlendiren Gergerlioğlu, “Güya büyük açılışlar yapacak, büyük işler yaptıklarını iddia edecekler. Aslında hiç öyle bir şey yok. Büyük skandallar var. Kocaeli milletvekili olarak bu skandalları açıklıyorum. Gölcük Devlet Hastanesi'ni açacaklarmış, büyük iş yapacaklar gibi.  Yahu bir hastane 8 yılda bitirilemez mi? 2016 yılında ihalesi yapıldı, yılan hikayesine döndü, bitirilemedi. En nihayet bitiriliyor, bir sürü yağma, talan, usulsüzlük ve şaibe iddiaları vardı. Güya büyük işmiş gibi bunu bugün açacaklar. Cumhurbaşkanının gündeminde AMATEM’de varmış. 7-8 yıldır uyuşturucuyla mücadele merkezini yapamadılar, açamadılar. En sonunda çok büyük iş yapıyoruz diyerek bu açılışı yapacaklar. On binlerce genç uyuşturucuya alıştıktan, Kocaeli bir uyuşturucu cenneti olduktan sonra bunu yapacaklar. Ne kadar işlev göreceği de belli değil. AMATEM Kocaeli Umuttepe kampüsü içinde yapıldı. Tıp fakültesine bağlı olması lazım. Fakat pek kar getirmeyeceği için, para getirmeyeceği için onu Derince Eğitim Araştırma Hastanesine bağladılar. Yani AMATEM Umuttepe'de bağlı olduğu hastane Derince. Böyle bir garabet olan hastaneyi açacaklar.” ifadelerini kullandı. 

İlk önce körfezin kirlenmesini engelleyin!

Büyük proje diye nitelendirip ellerine yüzlerine bulaştırdıkları işlerin açılışlarının yapıldığını belirten Gergerlioğlu, “Cumhurbaşkanı Dip Çamuru Temizliği projesine de değinecekmiş. Körfeze dört bir taraftan arıtma tesisleri doğru dürüst çalıştırılmadan pislik akıtılıyor. Gemiler sintinelerini boşaltıyor. Yüzlerce gemi körfezde bekliyor. Körfez pislik içinde kaynasın, körfezin bir ucundan temizlik yaparak körfezi temizlediğinizi söyleyin. Asıl arıtmaları doğru dürüst çalıştırın, o körfezdeki yüzlerce gemiyi oradan uzaklaştırıp körfezin pisletmesini engelleyin. Öyle milyon dolarlar vererek bir ucundan temizlik yaptığınızı iddia etmeyin.” dedi.  

Fiyatı 250 lira olan teleferik keyifleri kaçırıyor

Kartepe'ye yapılan teleferiğin gecikmeli yapıldığını defalarca gündeme getirdiğini söyleyen Gergerlioğlu,  “Teleferik meselesi de yılan hikayesine dönmüştü. En nihayet yapıldı. Şu anda teleferik beklendiği gibi Kocaeli Halkı tarafından keyifle kullanılamıyor. Çünkü teleferiğin fiyatı 250 lira. Pahalı ve rentable çalışmıyor. Yine Millet bahçeleri aynı şekilde çok uzun süreli yapıldı. Derince'de birçok başka yerde millet bahçeleri çok gecikti ve bu millet bahçeleri müteahhitleri konusunda büyük şaibeler yaşandı. En sonunda bazıları bitti, bazıları bitmedi. Bu da ilginç bir durum.” şeklinde konuştu. 

Kayseri’de 2 milyon Kocaeli’de 38 milyon! Kocaeli’de ne dolaplar dönüyor?
Kocaeli'de yağma ve talanın çok fazla olduğunu ifade eden Gergerlioğlu,  “Büyükşehir Belediyesi neler yapıyor anlamak mümkün değil. Kayseri’nin tam 19 katı olan bir maliyetle Kocaeli'nde kitap fuarı düzenlenir. Kayseri'de 2'ye yapılan iş Kocaeli'nde 38'e yapılıyor. Ne dolap dönüyor Kocaeli’de kardeşim. Bize bunu bir açıklayın bakalım. Kayseri'de 2 milyon liraya yapılan iş Kocaeli’de 38 milyona nasıl yapılıyor ya? Bu paralar nereye gidiyor? Aynı alan, aynı büyüklük, aynı hizmet bir tarafta 2 milyona, öbür tarafta 38 milyona yapılıyor. On dokuz kat fark kimin cebine gidiyor? Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, siz gelip bu açılışları yapacağınıza bunları sorgulayın. Büyük skandallar var. Milleti kimse kandırmasın. Bakın Kocaeli'de bugün büyük açılışlar olacak güya ama işin perde arkasını size bir Kocaeli milletvekili olarak anlattım. Bunun basın mensupları da kaydetsin. İşin gerçek yüzünü bu. Böyle büyük işler yapıyoruz, dehşet verici müthiş işler yapıyoruz diyerek kimseyi de kandırmayın.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.