banner517

banner519

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Çöp konteynerine tahammül edemiyoruz, siz Kandıra’ya tesis yapmaktan bahsediyorsunuz

İzmit’te siyasi çevrelerde çokça tanınan Mustafa Can Kandıra’ya çöp tesisi yapılmak istenmesine karşı çıkanlara hak verdi. Evimizin karşısındaki çöp konteynerine tahammül edemiyoruz, siz Kandıra’ya çöp tesisi yapmaktan bahsediyorsunuz dedi. 

09 Eylul 2024 15:35
Çöp konteynerine tahammül edemiyoruz, siz Kandıra’ya tesis yapmaktan bahsediyorsunuz

Mustafa Can’ın sosyal medya hesabından yaptığı o açıklamanın içeriği şöyle:

Bu konuda uzun zamandır tartışmalar olmasına rağmen, aynı durumla ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için gerek Kandıra bölgesinin coğrafi durumu, gerekse tarımsal noktada dünü ile bugünü hakkında Kandıra’nın yerleşik halkıyla siyasi düşünce gözetmeden farklı siyasilerle de görüştüm,

Amacım siyasi bir restleşme değil çözüm odaklı bir gayret. Değerli Kocaeliler. Kandıra Kocaeli’nin 12 ilçesinden biri, 91 Köyü 53 bin nüfusu ve Marmara bölgesinde olmasına rağmen, Karadeniz’e uzun bir kıyı şeridi var. 

Dolayısıyla bu Kandıra’ya, hem Marmara Bölgesi’nin hem de Karadeniz Bölgesi’nin iklim özelliklerini taşımasını sağlıyor. Durum tarımsal alanda da kendini gösteriyor.

Fındık bunun en güzel örneği. Su kaynakları ve dere yatakları ile verimli bir tarımsal bölge. Uzun yıllar bilhassa Kocaeli’nin karnını doyuran Kandıra ve Kandıralı Manda yoğurdu size neyi hatırlatıyor? Kandıra’yı.

Sadece bu bile Kandıra’nın tarım ve hayvancılık için en mükemmel bir yer olduğunun kanıtı. Çünkü o yoğurt manda sütünden yapılır ve manda sulak ve tarımsal ana temel ihtiyaçlarının olduğu yerde olur.

(Buğday, mısır, arpa, yulaf, şeker pancarı) Demem odur ki burası bir tarım merkezidir. Diğer taraftan Karadeniz’in kıyısı olması hasebiyle en kolay denize ve güneşe ulaşabileceği en ucuz bölge, insanların nefes alacağı bir limandır.

Onun için gelin bu bölgenin bu dengesini bozmayın. Kandıra hepimize lazım. Büyükşehir yasası ile zaten köyler mahalle oldu ve ne olduysa ondan sonra oldu, Tarımsal alanlar sanayi alanlarına döndü ve bu günkü kaçınılmaz son.

İş alanı lazım eyvallah ancak önce bölge insanın karnı doyacak, Kandıralım zaten ekti biçti bizi doyurdu. Efendim İş lazım bölgeye fabrika lazım. Kandıralım kendine yetecek imkanları doğanın kendisine sağladığı imkanlarla zaten karşıladı şu ana kadar.

Gelin Kandıra’da Karadeniz’e kıyısı olan bölgelere güzel kalıcı tesisler yapın. Burası turizm cenneti olsun. Kandıralım bu nimetlerden istifade etsin. Efendim çöp toplama tesisi başka, atık yok etmek başka kokmayacak

Beyler evimizin karşısında çöp konteynerine tahammül edemiyoruz. Sen çöp toplama merkezinden bahsediyorsun. Efendim kokmayacak, kokmayacak olması zehir solumayacağımızın garantisi mi? Ya yerin altına su kaynaklarına verdiği zarar.

Beyler iş, istihdam bunlar gerekli. Ancak Türkiye’mizin birçok yerinde halkın yaşam alanını etkilemeyecek, çevreye zarar vermeyecek bölgeler var. Efendim maliyeti yüksek. Eee insan ve çevre sağlığı söz konusu olunca itibardan tasarruf olmaz. İyi haftalar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.