banner517

banner519

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

O ilçede atıklardan aylık 100 ton kompost gübre üretiliyor

Körfez Belediyesi, organik atıklardan kompost üretimine devam ediyor. Kompost Üretim Tesisi’ne gelen meyve, sebze, budama atıklarıyla kompost üreten Körfez Belediyesi, kendi gübre ve mantarını kendisi üretiyor. 

11 Eylul 2024 23:16
O ilçede atıklardan aylık 100 ton kompost gübre üretiliyor

Körfez Belediyesi, kompost üretimine devam ediyor. Körfez Belediyesi tarafından 5 yıldır hizmet veren Kompost Üretim Tesisi’ne gelen meyve, sebze ve yeşil atıklardan yaklaşık ayda 100 ton organik atıktan kompost elde ediliyor. Bu sayede üretilen kompost ürenler belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğünce gübre olarak kullanılıyor.

YENİDEN TOPRAKLA BULUŞUYOR

Türkiye’ ye örnek olan Kompost Üretim Tesisi sayesinde Organik atıkların tek geri dönüşüm yöntemi olan kompost üretimle değerli besinler toprağa yeniden ulaşıyor. Konuyu yakından takip eden ve destekleyen Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, geçtiğimiz gün Kompost Üretim Tesisi’ ne ziyarette bulundu. 

AYLIK 100 TON ÜRETİM

Başkan Söğüt, “Körfez Belediyemizin Kompost Gübre Üretim alanın da özellikle çevreden topladığımız dal, yaprak, bitkisel atık ve yine pazarlardaki sebze ve meyve atıklarıyla birlikte kompost gübre elde ediyoruz. Aylık ortalama 100 ton kendi Park Bahçeler Müdürlüğümüzün ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde kompost gübre üretiyor. Özellikle sıfır atık ve geri dönüşüm kapsamında kompost üretim tesisini ülkemize kazandırdık ve bundan mutluluk duyuyoruz ‘’ dedi.

“GÜÇLÜ EKİPMANLARA SAHİBİZ”

Başkan Söğüt;” Bu tesisimizde Çevre şehircilik Bakanlığı, Türkiye Çevre Ajansının tamamen bize hibe ettiği yaklaşık 2 milyonluk kompost gübre karıştırma ekipmanını da özellikle kazandırmış olmak bu tesis ve çalışma için önemli bir adım oldu. Artık çok daha güçlü bir şekilde bu karıştırma makinesi ile kompost gübre üretiyoruz ‘’ dedi.

MANTAR ÜRETİMİ DE YAPILIYOR

Kompost üretiminde sadece gübre değil bununla birlikte İstiridye mantarı üretimi de yapıldığını söyleyen Başkan Söğüt, “Tabi elde ettiğimiz bu kompost gübre ile birlikte aslında hem kendi gübre ihtiyacımızı karşılamanın yanında aynı zamanda mantar üretimine esas, Kompost Kitleri de elde ediyoruz. Bu özellikle kompost kitlerle birlikte mantar üreterek ihtiyaç sahiplerine mantarlarımızı dağıtarak katkıda bulunmuş oluyoruz” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.