banner517

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Derince’de okul kantinlerine denetim

Derince Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni başlayan eğitim -  öğretim yılı dolayısıyla ilçe genelindeki okul kantinlerinde kapsamlı denetimler gerçekleştiriyor 

13 Eylul 2024 16:38
Derince’de okul kantinlerine denetim

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2024 - 2025 Eğitim - Öğretim Yılı yaklaşık 20 milyon öğrencinin ders başı yapması ile birlikte başlarken, öğrenciler uzun bir tatilin ardından okullarına yeniden kavuştu. Derince Belediyesi ekipleri de tüm kadrolarıyla birlikte ilçede eğitim öğren öğrencilerin herhangi bir aksaklık yaşamaması için titizlikle görev yapıyor. Derince Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri eğitim dönemi öncesi koordineli bir şekilde yürüttükleri çalışmalarla okulların fiziki koşullarının iyileştirilmesi ve çevre düzenlemeleri konusunda hassasiyetle görev yaptı.

17 EĞİTİM KURUMUNDA SIKI DENETİM

Derince Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de eğitim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerin sağlığı ve huzuru için okul kantinlerinde kapsamlı denetimlerde bulunuyor. İlçe genelindeki 17 eğitim kurumunda denetimlerde bulunan Zabıta Müdürlüğü ekipleri hijyen standartları, gıda güvenliği, ruhsat ve fiyat etiketi ile ilgili kontrollerde bulundu. Zabıta ekipleri, ürünlerin son kullanma tarihlerini ve saklama koşullarını dikkatle inceledi. Denetimlerde ayrıca Bilim Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda çocukların sağlığı için satışı uygun olmayan ürünlerin satılmaması konusunda kantin işletmecileri özellikle uyarıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.