banner517

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Olmadı, hiç yakışmadı

CHP lideri Özel, Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesinde konuşturulmadı. Burada konuşma yapan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a sitem eden Özel "Olmadı, hiç yakışmadı. Bizim ağzımızda çıkacak iki cümlenin çok önemli anlamı olurdu. Din görevlilerini bu işe alet etme" dedi. 

14 Eylul 2024 16:52
Olmadı, hiç yakışmadı

Batı Şeria'da 6 Eylül'de İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için öğle vakti Aydın'da Didim Merkez Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AKP Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Hasan Turan, milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri, kent protokolü, Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi, annesi Rabia Birden, eşi Hamid Ali Mazhar, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç kıldırdı.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN SİTEM 

Törende konuşmasına müsaade edilmeyen Özel, Kurtulmuş'a sitem etti.

CHP lideri "Bir çift lafın çok yerde kıymeti olur efendim. Takdir her zaman sizin ama yani hem 'tarafsızım' deyip hem böyle işlerin içine girmek, din görevlilerini bu işe alet etmek hoş olmaz efendim. Ben size izah edeyim. Olmadı, hiç yakışmadı. Bizim ağzımızda çıkacak iki cümlenin çok önemli anlamı olurdu. Din görevlilerini bu işe alet etme" ifadelerini kullandı. 

CEVDET YILMAZ: HEPİMİZ ORTAĞIZ 

Kurtulmuş'un "Siz konuşsaydınız benden farklı bir şey mi söyleyecektiniz" sözleri üzerine Özel "Belki de onu ben takdir ederim" yanıtını verdi. 

Cevdet Yılmaz'ın bu sırada "Bu hepimizin ortak acısı, bu acıda hepimiz ortağız" dediği duyuldu.   

"MÜNASİP BİR DİLLE TEPKİMİ DİLE GEİTRDİM"

Özel, törende, yaşananların sorulması üzerine şunları kaydetti:

- Hepimiz Ayşenur kardeşimizin cenazesine katılmak üzere Didim’e geldik. Arkadaşlarımız cenazede konuşmalar olabileceğini iletti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Meclis Başkanı'nın konuşması için bir kürsü kurulduğunu öğrendim. Buna partililerimizin itirazı üzerine kürsü kaldırıldı. Sayın Meclis Başkanı’nı aradım. ‘Ankara’dan buraya kadar gelmişim, hepiniz adına bir konuşma yapmam uygun olur’ dedi. Ben de kendisine ‘Tarafsız bir Meclis Başkanı olarak konuşsaydınız münasip olurdu ancak son dönemdeki tutumlarınızdan sonra tarafsızlığınızı kabul etmek sorun yaratır.

- Bu nedenle ana muhalefet partisi Genel Başkanı olarak benim varsa diğer siyasi partilerin genel başkanlarının da birer ikişer cümle kurması hem Ayşenur’un davasına hem Filistin davasına katkı sağlar. İsterseniz bunu siz teklif edin’ dedim. Ancak din görevlisinin mikrofonu uzatmasını sağlayarak fiili durum yarattılar, bu konuyu oldubittiye getirdiler. Cenaze uğurlanana kadar hiçbir şey söylemedim. Cenazeyi yolcu ettikten sonra münasip bir dille kendisine bu konudaki tepkimi dile getirdim.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.