banner517

banner519

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Kartepe’deki Memduh Tağmaç Kışlası berduş yuvasına döndü

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kartepe’deki eski Memduh Tağmaç Kışlasını gezerek binaların yağma ve talan edildiğini söyledi. Kışla alanına 5 yıldır Adliye ve Millet Bahçesi yapılacağı söylenmesine rağmen harekete geçilmediğini vurgulayan Gergerlioğlu, eski Memduh Tağmaç Kışlası’nın berduş yuvasına döndüğünü söyleyerek, “Bu beceriksizliği de yaparsa AK Parti yapar” ifadelerini kullandı. 

16 Eylul 2024 04:00
Kartepe’deki Memduh Tağmaç Kışlası berduş yuvasına döndü

ADLİYE VE MİLLET BAHÇESİ YAPILACAKTI, 5 YILDIR BİR GELİŞME YOK!

Kartepe’deki eski Memduh Tağmaç Kışlasında yapılan talanı gözler önüne seren Gergerlioğlu, “Burası daha önce Memduh Tağmaç kışlasıymış, EDOK muhabere destek birimi olarak kullanılıyormuş ve daha sonra boşaltılmış. Birtakım planlamalar yapılmış, Kocaeli Adliyesi yapılacakmış, Millet Bahçesi yapılacakmış ama gelin görün ki 5 senede burada hiç bir çalışma yok. Aksine harabe halde bırakılmış. İşte memleketin malı mülkü böyle yağma talan ediliyor. Burada çok skandal görüntüler var. Kartepe Köseköy’de General Memduh Tağmaç kışlası nasıl bir beceriksizlik ile vurdumduymazlık ile talan edildiğini gelin burada görün.  Kışlada binalar varmış ve terk edilmiş bir halde duruyor. Camlar kırılmış, birileri gelmiş kapıları almış götürmüş. Neler olup bittiğini anlamak mümkün değil. 5-6 yıldır burası yağma edilmiş şekilde bekliyor. Belli ki buraya hırsızlar girmiş ve para eden şeyleri alıp gitmişler. Odalardaki petekleri alıp götürmüşler. Her şey çalınmış. Memleketin malı böyle yağma edilmiş. Ortalık pislikten geçilmiyor.” şeklinde konuştu.

BERDUŞ YUVASINA DÖNMÜŞ!

Kocaeli’nin sahipsiz bırakıldığını söyleyen Gergerlioğlu, “Burası geceleri Allah bilir sarhoşların uğrak yeridir. Camlar kırılmış yerlerde. Derbeder bir halde bırakılmış. Yıllardır burası berduş yatağı olmuş belli ki. Burası bir kışlaymış fakat ne hale getirilmiş! Memleketin malı mülkü nasıl yağma talan edilir AK Parti iktidarında bunları apaçık şekilde görüyoruz. En korunaklı alan olan kışlanın hali bu. Burayı birilerine peşkeş çekmeyi mi planlıyorlar belli değil. Memleketin çok güzel arazileri ne halde! Güya buraya Kocaeli Adliyesi ve Millet Bahçesi yapılacakmış ama nerede? Kaç yıldır ne ihalesi yapılmış ne başka bir şey. Çevre Bakanlığı sorumluluğundaymış ama hiçbir şey yapılmamış. Güzel alanlar bu halde bırakılmış. Memleketin halini, sahipsizliğini herkes görsün! Milletin malı, kamunun malı bunlar. Kaç yıldır bekliyor burası? Ortalık tam bir mezbelelik. Hırsızlar gelip kabloları alıp götürmüş, trafoları alıp götürmüş. Yakmışlar, yıkmışlar, talan etmişler ortalığı! İşte AK Parti iktidarın memleketi getirdiği hal böyle. Camlar kırılmış, yerlere atılmış. Memleketi nasıl talan etmişlerse burayıda öyle yapmışlar.” ifadelerini kullandı.

BU BECERİKSİZLİĞİ DE “YAPARSA AK PARTİ YAPAR!”

Milletin malının yağma ve talan edildiğini vurgulayan Gergerlioğlu, “Binaların tavanını bile alıp gitmişler! Halkın malına sahip çıkılmamış. Güya buraya 2019’dan beri adliye yapacaklarmış! Adliyeye dair hiçbir şey yapılmamış. AK Parti-MHP Cumhur Zulüm İttifakı’nın memleketi içine düşürdüğü halin tasviridir burası. “Bu beceriksizliği de “Yaparsa AK Parti yapar!” Kocaman, muazzam bir alan fakat burada derbeder bir halde bekliyor! Gece burada kimler kalıyordur? Nasıl kirli işler dönüyordur gece vakti? Şehrin ortasında terk edilmiş bir yer. Memleketin duvarını yıktıkları gibi buranında duvarlarını yıkmışlar. Başka bir müdürlüğe devredilecekse bir bekçi tutulsaydı en azından buraları korurdu. Milletin malı çalınmazdı.” dedi.

ŞEHRİN ORTASINDAKİ BU MEZBELELİK GÖRÜNTÜ ORTADAN KALDIRILMALI

Akşamları insanların kışla çevresinden geçerken korktuğunu belirten Gergerlioğlu,  “Burada yemyeşil ağaçlar var. Çevre Bakanlığı acaba burayı nasıl bir ranta çevirebiliriz planı yapıyor büyük ihtimal ki hala ne yapacakları belli değil. Biz buradan Çevre Bakanlığı’na soruyoruz; bu rezalet nedir? Murat Kurum bize bir cevap versin! Kocaeli Kartepe’deki Memduh Tağmaç kışlası, perişan bir halde bırakılmış. Ne yapacaksınız buraya? Millet Bahçesi mi yapacaksın? Kocaeli Adliyesi mi yapacaksınız? Ranta mı çevireceksin? Bize bir bilgi ver Sayın Murat Kurum! Ne planlıyorsunuz? Milletin malı mülkü yağma talan edildi, hırsızlar her şeyi çalıp götürmüş ortada enkaz, harabe kalmış. Memleketi mahvettiğinizi kamuoyuna duyuruyoruz. Burayı takip edeceğiz. Yaparsa AK Parti bu beceriksizliği yapar diyoruz ve Çevre Bakanlığı’nın bu konuya bir an evvel bu konuya eğilmesi gerektiğini. Şehrin ortasındaki bu mezbelelik görüntünün artık ortadan kalkması gerektiğini söylüyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.