banner517

banner519

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

GTÜ, bir uluslararası toplantıya daha ev sahipliği yaptı

Net sıfır karbonlu bir geleceğe yönelik girişimcilik eğitimi sağlayan Net0Manager Projesinin ikinci uluslararası toplantısı, 18-19 Eylül 2024 tarihlerinde Gebze Teknik Üniversitesi'nde (GTÜ) başarıyla gerçekleştirildi.  

20 Eylul 2024 19:40
GTÜ, bir uluslararası toplantıya daha ev sahipliği yaptı

Erasmus+ programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje, girişimciler için karbon yönetimi eğitimi geliştirerek, sürdürülebilir ve net sıfır bir geleceğe geçişi desteklemeyi amaçlıyor.

Proje, karbon yönetimi konusunda yenilikçi metodolojiler sunarak kurumsal stratejilerin gelişimini hedeflerken, Mesleki Eğitim ve Öğretim (VET) eğitmenleri ve yöneticilerinin karbon okuryazarlığını artırmak için yeni yaklaşımlar ve araçlar sağlıyor.

Toplantının açılış konuşmaları GTÜ'den Prof. Dr. Selçuk Toprak ve Training2000’den Proje Koordinatörü Kylene De Angelis tarafından yapıldı. İtalya, Macaristan, İsviçre, Belçika, İspanya ve Litvanya'dan katılımcılar, projenin ana hedeflerine ulaşmak için iş birliği yaptı.


Toplantıda şu başlıklar öne çıktı:

•    Eğitim İçeriğinin Geliştirilmesi: Girişimcilerin karbon yönetimi konusunda eğitim alacağı kitin ilerleyişi tartışıldı.
•    Eğitim Metodolojisinin Sonuçlandırılması: Eğitim metodolojisi gözden geçirilip tamamlandı.
•    Dijital Öğrenme Platformu: Açık eğitim kaynakları sunacak çevrimiçi platformun geliştirilmesi ele alındı. Platform yakında www.net0manager.eu üzerinden erişilebilir olacak.
•    Politika Belgesi ve Öneriler: İlk politika belgesi taslağı tartışılarak stratejik öneriler geliştirildi.

Proje ortakları arasında Training2000, HETFA Araştırma Enstitüsü, Gebze Teknik Üniversitesi, Avrupa Girişimciler CEA-PME, Innogestiona Ambiental, Sunrise Tech Park ve İsviçre İtalyan Meslek Yüksekokulu (SUPSI) yer alıyor. Proje, karbon yönetimi ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak isteyenlere açık kaynaklar sunmayı amaçlıyor. Detaylı bilgiye www.net0manager.eu adresinden ulaşılabilir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.