BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Gergerlioğlu hacca giden vatandaşların yaşadığı mağduriyetleri gündeme taşıdı

DEM PARTİ Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a verdiği soru önergesine gelen yanıt üzerine açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan’a turistik vize ile giden hacı adaylarının yaşadığı sorunları gündeme getiren Gergerlioğlu, mevcut düzenlemelerin yetersiz olduğunu belirterek bu konuda daha sıkı denetim yapılması gerektiğini vurguladı. 

21 Eylul 2024 14:41
Gergerlioğlu hacca giden vatandaşların yaşadığı mağduriyetleri gündeme taşıdı

Hacda turist vizesi mağduriyeti

Gergerlioğlu, Mekke ve Medine’de turist vizesi ile gelen hacı adaylarının otel odalarından çıkarıldığını, darp edildiklerini ve ibadetlerini gerçekleştiremediklerini belirtti. Gergerlioğlu, “Bu hacı adayları kota sorunları sebebiyle devlet kanalıyla hacca gidemediği için turistik vizelerle yola çıkmış ve Suudi Arabistan’da ciddi mağduriyetler yaşamıştır. Yetkililer, turistik vizelerle hacca gitmenin mümkün olmadığını bildikleri halde neden bu vizeleri vermeye devam ediyorlar?” diye sordu.

BAKANLIK CEVABINI YETERSİZ BULUYORUZ

Ticaret Bakanlığı'nın Gergerlioğlu'nun önergesine verdiği yanıtta, Suudi Arabistan’a turistik vize ile giden ve bu süreçte sorun yaşayan tüketicilerin şikayetlerinin bakanlığa intikal ettiği belirtildi. Yanıtta, paket tur sözleşmeleri kapsamında yapılan şikayetlerde, tüketicilerin hakem heyetlerine başvurmaları gerektiği ifade edilerek, mevcut yasal düzenlemeler uyarınca firmalara idari yaptırımlar uygulandığı açıklandı. Bakanlık ayrıca, şikayetlerin Tüketici Hakem Heyetleri ve Tüketici Mahkemeleri tarafından değerlendirildiğini ve aykırılıklar tespit edilirse yasal süreçlerin başlatıldığını belirtti. Ancak Gergerlioğlu, “Bu idari yaptırımlar yeterli değil, vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin önlenmesi için daha etkin adımlar atılmalı,” diyerek Bakanlığın yanıtını yetersiz bulduğunu ifade etti.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Gergerlioğlu, hacı adaylarının yaşadığı bu sıkıntıların peşini bırakmayacağını ve konuyu Bakanlık düzeyinde takip etmeye devam edeceğini belirtti. “Vatandaşlarımızın yaşadığı bu mağduriyetlerin son bulması için gerekli tüm adımları atacağız” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.