BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Mustafa Can’dan velilere: Devlet okullarına sahip çıkın

Son seçimlerde İzmit’ten Bağımsız Belediye Başkan adayı da olan Mustafa Can öğrenci velilerine seslendi. 

22 Eylul 2024 16:32
Mustafa Can’dan velilere: Devlet okullarına sahip çıkın

Mustafa Can’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın içeriği şöyle:

Siyasilerin daha önemli işleri var herhalde! Yine ben yazayım, ben hedef olayım önemli değil, ama birilerinin bunu yapması gerekiyor.

Konu okullarda kayıt parası veya yardım. Ben olaya farklı açıdan bakacağım ve yazının sonunda da suçlu ayağa kalk diyeceğim.

Biliyorum ki hepiniz kalkacaksınız! Bizler ve bizden önceki kuşaklar devlet okullarında okuduk, çok güzel eğitim aldık. (Bizim Lise eğitimimizi Lisans eğitimiyle tartışmam.)

Ne demek istiyorum o yıllarda devletin imkanları kısıtlı dahi olsa eğitime ciddiyetle sahip çıkar, öğretmenine, öğrencisine değer verirdi. Dolayısıyla eğitim kalitesi yüksek nesiller yetiştirdi.

Sonra bir şeyler oldu civciv yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmemiş misali. Çocuklarımızı özel okullarda okutmaya başladık. (Binlerce lira ödeyerek)
Devlet okullarının başarı ve eğitim kalitesi düştü, düşürüldü.

Nasıl mı?

1-Okulların ödeneği düşürüldü, okulların müstahdem (yardımcı personel, temizlik vs.)kadroları azaldı veya kaldırıldı.

2-Ögretlen atamaları yapılmadı.

3-Ögretmenler daha fazla maaş alabilmek için (hak ettikleri ücreti) özel okullara gitti. Şimdi kalkmış okullarda kayıt parası isteniyor.

Dostlar amacım kimseyi aklamak değil, zaten böyle bir konuda yok. Okul yöneticileri okullarının ve öğrencilerin daha hijyen ve nezih bir ortamda eğitim görebilmesi için bu bedelleri velilerden istiyor. İstemek zorunda veremem diyene de kimseye baskı yapmıyor.

O zaman diyorum ki, kendi devlet okulunda okuyup adam olan zat ve zatı muhterem bunun sorumlusu sensin.

Özel okullara vereceğin milyonları (abartmıyorum rakamlar o noktaya geldi) senin yetiştiğin okullara verseydin çocuklarını veya torunlarını; o okullar bugün çok farklı noktada olurdu.

O devlet okullarında artık hademe yok veya sembolik, okullardaki öğretmen veya gönüllü öğrenci aileleri temizlik faaliyetlerini yapacak, temizlik maddesi ve hizmeti karşılamak için büyük çaba içinde.

Lütfen okulunuza ve sizi bu noktaya getiren Devlet okullarına sahip çıkın. Konuşacağınıza mezun olduğunuz okullara gidin, idarecilerle Görüşün ve elinizi taşın altına sokun. Ya da susun. Suçlu kim ayağa kalk.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.