banner515

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Altında rekor üstüne rekor

Altın fiyatları ABD'de daha fazla gevşeme olanağı sağlaması beklenen enflasyon verileri öncesinde yükselişini sürdürdü. Ons altın tarihi yüksek seviyesine yükselirken, gram altın tarafında da rekor kırıldı. 

23 Eylul 2024 13:18
Altında rekor üstüne rekor

Piyasalarda Fed'in geçen hafta gerçekleştirdiği 50 baz puan büyüklüğündeki faiz indiriminin etkisi devam ederken altın fiyatları yeni rekor seviyeye yükseldi.

Altın fiyatları, Fed'in faiz indiriminin yarattığı ivmenin yanı sıra Ortadoğu'daki jeopolitik riskler nedeniyle güvenli liman olarak görülen varlıklara talebin de artmasıyla bugün tarihi zirveye yükseldi.

Diğer bir yandan ABD'de cuma günü açıklanacak olan ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tercih ettiği enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisinin faiz indirimlerine devam edilmesine yeşil ışık yakabileceği düşünülüyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Dolar endeksinde düşüş görülürken altın fiyatları ise yükselişini sürdürdü.

Ons altın 2 bin 631 dolarla tarihi yüksek seviyesine ulaştı. Ons altın fiyatları saat 08.55 itibarıyla yüzde 0,26 yükselişle 2 bin 629 dolardan işlem görüyor.

Ons altın ve Dolar/TL üzerinden hesaplanan gram altında da yeni rekor seviye görüldü.

Gram altın fiyatları 2 bin 887 liraya ulaşarak yeni rekor seviyesine yükselirken aynı dakikalarda yüzde 0,29 yükselişle 2 bin 885 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın 4 bin 716 liradan satılırken, Cumhuriyet altını 18 bin 808 liradan satılıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.