BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

DEVA Partili Esen’den Şeyda polisin öldürülmesi üzerine sert çıkış

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Elif Esen, Türkiye’de artan şiddet olayları, suça sürüklenen çocuklar ve adalet sistemindeki aksaklıklar hakkında sert açıklamalarda bulundu. Yaptığı basın açıklamasında, ülkenin giderek büyüyen bir şiddet sarmalına sürüklendiğine dikkat çeken Esen, acil adımlar atılmadığı takdirde toplumun daha büyük tehlikelerle karşı karşıya kalacağını belirtti. 

24 Eylul 2024 19:21
DEVA Partili Esen’den Şeyda polisin öldürülmesi üzerine sert çıkış

"Toplum korkunç bir şiddet sarmalında"

Esen, özellikle son dönemde suça sürüklenen çocuk sayısındaki artışa ve toplumdaki şiddet vakalarına dikkat çekti. "Piton 82" olarak adlandırılan suç örgütü ve benzeri oluşumların, yeni nesil gençlerin suça bulaşmasını hızlandırdığını kaydeden Esen, “Başımızı Susurluk’tan, Daltonlardan ve Pitonlardan kaldıramıyoruz” ifadesini kullandı.

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın vefatı üzerine üzüntüsünü dile getiren Esen, gençlerin suça karışmasının kökeninde aile ve toplum yapısındaki çöküşlerin olduğunu dile getirdi. Esen, "Sıla bebek, Narin ve Şeyda gibi örnekler ülkemizde çocukların şiddet ve suç döngüsüne nasıl itildiğini gözler önüne seriyor." dedi.

"Devlet Halkını Korumuyor"

Esen, adalet sisteminde ve devlet yapısındaki aksaklıkların suça zemin hazırladığını vurgulayarak, "Devlet, bireyi hem birbirinden hem de gerektiğinde kendinden korumakla yükümlüdür, ancak bugün bu görevini yerine getiremiyor" dedi. Suç oranlarının artmasını, eğitim sistemindeki bütçe kısıntıları ve toplumsal değerlerdeki çöküşle ilişkilendiren Esen, "Suç, iyileşmemiş bir yaradır" ifadesiyle mevcut sosyal politikaların yetersizliğini vurguladı.

"Çocukları korumadan toplumu iyileştiremeyiz"

Çocukların korunmasına ve suça sürüklenmelerini engellemek için koruyucu ve önleyici tedbirler alınması gerektiğini belirten Esen, gençlerin rehabilitasyon sürecine tabi tutulmasının, ücretsiz psikolojik destek hizmetlerinin mahalle ile köylerde uygulamaya konmasının ve eğitim sisteminin güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti. Esen "Madde bağımlılığını önlemeden, psikolojik sağlık hizmetlerini ücretsiz ve erişilebilir hale getirmeden, bu suçlar durmaz." dedi.

“Suçlulara arka çıkan sözde siyasileri uyarıyoruz!”

Esen, suçlularla fotoğrafları ortaya çıkan, olası suçluları kamuoyuna ve yargıya karşı koruyan ve salıverilmelerine dair destek sunan vekil ve siyasileri işaret ederek; “Silahı, üsttenciliği, mafyatikliği besleyen, suçlularla omuz omuza fotoğraf çekilip, “dostlarımızdır” diye koruyan, suçluları çeşitli marifetlerle sokağa salması için yargıya baskı yapan ‘sözde siyasileri’ uyarıyoruz.”diye konuştu.

"Bu devran dönecek!"

Esen, DEVA Partisi olarak ülkenin en önemli sorunlarına yönelik çözüm önerileri geliştirdiklerini belirterek, "Sayısız uzmanla çalışarak her konu başlığında açık ve net çözümler ürettik." dedi. Kadın politikaları alanında yaptıkları çalışmalardan örnekler veren Esen, parti olarak çocuklar, kadınlar ve toplumun tüm kesimlerine yönelik reformların hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Esen, basın açıklamasını "Biz vazgeçmiyoruz! Çocuklarımızı bu karanlıktan kurtaracağız. Bu devran dönecek!" sözleriyle sonlandırdı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.