banner521

banner523

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Sertif Gökçe, Tahir Büyükakın’ı festivale davet etti

Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, kent protokolüne ziyarette bulunarak 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne davet etti 

25 Eylul 2024 15:16
Sertif Gökçe, Tahir Büyükakın’ı festivale davet etti

AKTAŞ, BÜYÜKAKIN VE SARI’YA ZİYARET

Derince Belediyesi, geleneksel Taşköprü Hasat Sonu Festivali kapsamında bu yıl 21. kez düzenleyeceği İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri ile yöre halkını ve güreş camiasını bir araya getiriyor. Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe de üç gün sürecek bu dev organizasyon öncesi kent protokolünü ziyaret ederek, festivale davet ediyor. Başkan Gökçe bu kapsamda Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı’yı ziyaret ederek, etkinlikler için davetiye takdiminde bulundu. 

ÜÇ GÜN SÜRECEK ETKİNLİKLER

Taşköprü Hasat Sonu Festivali ile geleneksel değerleri yaşatmaya devam edeceklerini belirten Başkan Gökçe, tüm kent protokolünü, vatandaşları ve güreş severleri üç gün boyunca sürecek etkinliklere davet etti. Derince Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 27-28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan etkinlikler süresince güreş camiasının kalbi adeta İshakçılar’da atacak. Etkinlik takviminde ilk olarak 27 Eylül Cuma günü saat 13.30’da İshakçılar Köy Meydanı’ndan İshakçılar Er Meydanı’na mehteran eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleşecek, ardından Mevlid-i Şerif okunacak. İlk gün etkinlikleri saat 17.00’de başlayacak olan çocuk şenlikleri ile devam edecek.  

GÜREŞLER 29 EYLÜL PAZAR GÜNÜ

Festivalin ikinci günü olan 28 Eylül Cumartesi ise İshakçılar Er Meydanı’nda bu kez konser heyecanı yaşanacak. Türk Halk Müziği'nin önde gelen isimlerinden Ayşe Dinçer’in sahne alacağı konser saat 20.30’da başlayacak. 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin üçüncü ve son günü ise güreş heyecanı yaşanacak. 29 Eylül Pazar günü saat 10.30’da başlayacak olan güreşlerde çayıra çıkan pehlivanlar Er Meydanı’nda güreş tutacak. Çeşitli boylarda birbirinden renkli müsabakaların gerçekleşeceği güreşlerde başpehlivanlık güreşlerinin nefesleri kesmesi bekleniyor.

ETKİNLİK TAKVİMİ:

27 Eylül Cuma

13.30     Mehteran Korteji ve Mevlid-i Şerif
17.00    Çocuk Şenlikleri

28 Eylül Cumartesi

20.30     Ankaralı Ayşe Dinçer Konseri (Ücretsiz)

29 Eylül Pazar 

10.30    Yağlı Güreşler 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.