BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Anıtkabir'in yanından geçmedi, Arabistan'a koşa koşa gitti!

Görevindeki 7 yıl boyunca bir kez bile Anıtkabir’e gitmeyen Diyanet Başkanı Ali Erbaş, S. Arabistan Milli Günü’nü kaçırmadı. 

26 Eylul 2024 17:15
Anıtkabir'in yanından geçmedi, Arabistan'a koşa koşa gitti!

Eylül 2017’de Diyanet İşleri Başkanlığı görevine atandıktan sonra bir kez bile Anıtkabir’e gitmeyen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına da hiç katılmayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan milli gününde görüntülendi.  

Sosyal medya kullanıcıları “Türk halkının ulusal günlerine katılmayan Ali Erbaş, Suudi Arabistan’ın milli gün etkinliğine katılıyor, ‘Erbaş safını belli ediyor” şeklinde yorumlar yaptı. Suudi Büyükelçiliği’nce düzenlenen resepsiyona Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Genelkurmay Başkanı Metin Gürak’ın yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ercüment Tatlıoğlu ve Ankara Valisi Vasip Şahin de katıldı.

Son olarak Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da 30 Aralık 2023 tarihinde oynanmak istenen Süper Kupa finali, bu ülke yetkililerinin Atatürk resimlerine izin vermemesi nedeniyle iptal olmuştu. Maç için Suudi Arabistan’a giden Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Türkiye’ye dönmesinden sonra kamuoyunda büyük tartışma yaşanmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.