BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Derince Taşköprü Hasat Sonu Festivali başlıyor

Derince Belediyesi’nin düzenleyeceği ve üç gün boyunca sürecek olan 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri, 27 Eylül Cuma günü gerçekleşecek açılış programı ile başlayacak. 

26 Eylul 2024 17:17
Derince Taşköprü Hasat Sonu Festivali başlıyor

MEHTERAN KORTEJİ VE MEVLİD-İ ŞERİF

Derince Belediyesi, bu yıl 27-28-29 Eylül tarihlerinde düzenleyeceği 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri ile bölge halkını ve güreş camiasını bir araya getirecek. Üç gün boyunca sürecek olan etkinlikler 27 Eylül Cuma günü gerçekleşecek açılış programı ile başlayacak. Açılışın gerçekleşeceği cuma günü ilk olarak saat 13.30’da İshakçılar Köy Meydanı’nda buluşacak katılımcılar, İshakçılar Er Meydanı’na kadar mehteran eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirecek. Kortej yürüyüşünün ardından ise Er Meydanı’nda Mevlid-i Şerif okunacak ve dualar edilecek. Festival kapsamında düzenlenecek olan ilk gün etkinlikleri kortej yürüyüşü ve mevlid-i şerif programının ardından saat 17.00’deki çocuk şenlikleri ile devam edecek.

AYŞE DİNÇER KONSERİ VE GÜREŞLER

Festivalin ikinci günü olan 28 Eylül Cumartesi ise İshakçılar Er Meydanı’nda konser heyecanı yaşanacak. Türk Halk Müziği'nin önde gelen isimlerinden Ankaralı Ayşe olarak bilinen Ayşe Dinçer’in sahne alacağı konser saat 20.30’da başlayacak. Ücretsiz olarak düzenlenecek konsere başta bölge sakinleri olmak üzere vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Derince Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin üçüncü ve son günü ise güreş heyecanı yaşanacak. 29 Eylül Pazar günü saat 10.30’da başlayacak olan güreşlerde çayıra çıkan pehlivanlar Er Meydanı’nda güreş tutacak. Çeşitli boylarda birbirinden renkli müsabakaların gerçekleşeceği güreşlerde başpehlivanlık güreşlerinin nefesleri kesmesi bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.