BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Derince İshakçılar’da festival coşkusu başladı

21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri bando eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşü ve Mevlid-i Şerif programı ile başladı. Üç gün sürecek etkinlikler çocuk şenliği, Ayşe Dinçer konseri ve yağlı güreşlerle devam edecek. 

27 Eylul 2024 19:21
Derince İshakçılar’da festival coşkusu başladı

ER MEYDANI’NA KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ

Derince Belediyesi’nin bu yıl festival havasında ve coşku içerisinde düzenlediği 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin açılışı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. 27-28 ve 29 Eylül tarihlerini kapsayan üç günlük etkinliklere ev sahipliği yapacak olan İshakçılar’da ilk gün açılış heyecanı vardı. Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ilk gün etkinlikleri geniş katılımla gerçekleşti. Saat 13.30’da İshakçılar Köy Meydanı’nda buluşan katılımcılar İshakçılar Er Meydanı’na kadar bando eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. 

BAŞKAN GÖKÇE’DEN ETKİNLİKLERE DAVET

Yol boyunca oluşan kortej yürüyüşü Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli, Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, Derince Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Nuri Paşa, Mehmet Turan ve Taner Elyıldırım, Derince Müftüsü Bedrisinan Yazıcı, İlçe Jandarma Komutanı Gökhan Kızıltaş, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, güreş camiasının önde gelen isimleri, dernek başkan ve yöneticileri ile vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. Kortej yürüyüşünün ardından İshakçılar Er Meydanı’nda gerçekleşen programda Mevlid-i Şerif okunarak, hep birlikte dualar edildi. Yemek ikramının da gerçekleştiği programda katılımcılarla sohbet eden Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, tüm vatandaşları ve güreş severleri festival kapsamında gerçekleşecek olan etkinliklere davet etti.

“SÖZ VERDİK GÜREŞLERİMİZİ YAPIYORUZ”

Programda bir konuşma yapan Derince Belediye Başkanı Av. Sertif Gökçe, “21.sini düzenlemiş olduğumuz Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri’mize hepiniz hoş geldiniz. Bütün ekonomik zorluklara rağmen sizlere söz verdiğimiz gibi yağlı güreşlerimizi en iyi şekilde yapmak için yola çıktık. Öncelikle bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği çok fazla olan Çavuşlu Derneğimize, Taşköprülüler Derneğimize, bölgemizin çok kıymetli muhtarlarına, bölgedeki meclis üyelerimize hepinizin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Bir teşekkürü de Derince Belediyemizin bütün çalışanlarına yapmak istiyorum. Bu üç günlük etkinliğin çok iyi geçmesi için bir haftadır gece gündüz görev yapan çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“KÖYLERİMİZE GÖZÜMÜZ GİBİ BAKIYORUZ”

Başkan Gökçe konuşmasının devamında “Bugünkü açılış programımızın ardından yarın gündüz çocuk etkinliklerimiz var. Gün boyunca çocuklarımız için çok güzel eğlencelerimiz olacak. Yarın akşam yine bölgemizin çok sevdiği bir sanatçımızı misafir edeceğiz ve programımız devam edecek. Pazar günü ise yaklaşık 400 kişinin katılacağı ve Türkiye’nin en önemli organizasyonlarından birisi olan yağlı güreşlerimizle programımıza devam edeceğiz. İnşallah bu etkinliklerden yüzümüzün akıyla çıkacağız. Biz sizler için elimizden gelen her şeyi fazlasıyla yapıyoruz. Köylerimize gözümüz gibi bakıyoruz. Hepinize katılımlarınız için teşekkür ediyorum” dedi.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİ PEKİŞTİRİYOR”

Derince Kaymakamı Mustafa Demirelli de etkinlikte bir selamlama konuşması yaptı. Kaymakam Demirelli konuşmasında “Bugün burada 21’ncisini düzenleyeceğimiz Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri açılış merasimi dolayısıyla bir araya geldik. Bu tür organizasyonların iki önemli faydası olduğunu düşünüyorum. Bunlardan bir tanesi bu tür organizasyonlarla insanlarımız, yöre halkımız dayanışmasını, aralarındaki birlik ve beraberliği geliştiriyor. İkinci bir faydasının da yörenin tanıtımı, ülke düzeyindeki tanınırlığının arttırılması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda bu festivalin, ilçemizin, bölgenin tanıtımında faydalı olacağını düşünüyorum. Geleneksel hale gelmesi önemli. Bunun yaşatılması noktasında da emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

ÇOCUKLAR GÖNÜLLERİNCE EĞLENECEK

Kortej yürüyüşü ve ardından Mevlid-i Şerif programı ile tamamlanan ilk günün ardından 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali ve İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri heyecanı ikinci gün etkinlikleri ile devam edecek. Etkinlik takvimi kapsamında 28 Eylül Cumartesi günü ilk olarak çocuk eğlenceleri yapılacak. Saat 11.00’de İshakçılar Er Meydanı’nda başlayacak olan çocuk eğlencelerinde minikler için her şey düşünüldü. Çocukların aileleri ile gelerek gönüllerince vakit geçireceği etkinliklerin tamamlanmasının ardından İshakçılar’da konser coşkusu yaşanacak.

ANKARALI AYŞE DİNÇER SAHNE ALACAK

Türk Halk Müziği'nin önde gelen isimlerinden Ayşe Dinçer’in sahne alacağı konser 28 Eylül Cumartesi akşamı saat 20.30’da başlayacak. Ankaralı Ayşe olarak bilinen ünlü sanatçı Ayşe Dinçer’in sahne alacağı ve ücretsiz olarak düzenlenecek olan konsere başta bölge sakinleri olmak üzere vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Coşkusu ve enerjisi ile birbirinden güzel şarkıları seslendirecek olan Ayşe Dinçer konseri ile festivalde ikinci gün etkinlikleri noktalanacak. 

YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ NEFES KESECEK

Derince Belediyesi’nin ev sahipliğinde üç gün boyunca sürecek olan 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali İshakçılar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin üçüncü ve son günü güreş heyecanı yaşanacak. 29 Eylül Pazar günü saat 10.30’da başlayacak olan güreşlerde farklı boylarda pehlivanlar birbirlerine üstünlük kurmak için mücadele edecek. Binlerce güreş severin İshakçılar Er Meydanı’nı doldurarak takip edeceği güreşlerde başpehlivanlık için kıyasıya bir yarış yaşanacak. Kültürümüz ve geleneklerimiz açısından büyük önem taşıyan yağlı pehlivan güreşlerinin tamamlanması ile birlikte üç gün süren 21. Taşköprü Hasat Sonu Festivali etkinlikleri sona erecek.

OTOBÜS SERVİS GÜZERGAH VE SAATLERİ:

İkinci Gün:

Ankaralı Ayşe Dinçer Konseri (Ücretsiz)
Tarih: 28 Eylül 2024 Cumartesi - Saat: 20.30 
Otobüs Kalkış Saatleri: 19.00 - Derince Kent Meydanı, Çınarlı Meydanı, 19.00 - Yavuz Sultan Merkez Camii, İbni Sina Mahalle Konağı, Yenikent Muhtarlığı 
Otobüs Dönüş Saatleri: 22.30
Çocuk Şenlikleri 
Saat: 11.00

Üçüncü Gün:

Yağlı Güreşler
Tarih: 29 Eylül 2024 Pazar - Saat: 10.30 
Otobüs Kalkış Saatleri: 10.00 - Derince Kent Meydanı, Çınarlı Meydanı, 10.00 - Yavuz Sultan Merkez Camii, İbni Sina Mahalle Konağı, Yenikent Muhtarlığı, 12.30 - Derince Kent Meydanı, Çınarlı Meydanı, 12.30 - Yavuz Sultan Merkez Camii, İbni Sina Mahalle Konağı, Yenikent Muhtarlığı 
Otobüs Dönüş Saatleri: 20.00

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.