banner521

banner523

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

Başkan Hürriyet: Çok güzel kreşler yaptık 

TV 41’de yayınlanan Gündem Özel Programına konuk olan Başkan Hürriyet kreşlerde verilen kaliteli hizmeti vurgulayarak yoğun talep aldıklarının altını çizdi  

28 Eylul 2024 17:19
Başkan Hürriyet: Çok güzel kreşler yaptık 

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet TV 41’de Fazile Özkurt’un Gündem Özel Programına konuk oldu. Hürriyet programda yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; İnsanlar ekonomik kriz altında eziliyorlar. Fiyatlar çok arttı ama gelirler aynı oranda artmıyor. İnsanlar çocuk okutuyor, yol masrafları var. Benim de çocuğum okuyor, sadece kitapları bile ciddi bir ücret. Aileler çocukların beslenme çantasına gıda bile koyamıyorlar. Bizler çözüm bulmak adına çaba gösteriyoruz. 2019’da ilk yaptığımız işlerden bir tanesi Aşevi açmak oldu. 

“ANNE ELİ HİZMETİ”

Yemek hizmetinde dışarıdan alımı azaltmak istiyorduk. İhtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteği verelim dedik. Geçmişte sabah dağıtılan çorbalara bile yüksek rakamlar veriliyordu. AFAD tarafından tescilli bir mutfağımız var. Günlük 10 bin kapasiteli büyük bir mutfağa sahibiz. Öğrencilere Anne Eli Projesi kapsamında her gün bir öğün ücretsiz yemek veriyoruz. Öğrenciler bundan çok memnun. 

“ASKIDA YEMEK UYGULAMASI BAŞLADI”

Sonra ortaokul ve ilkokullara gidiyoruz. Her gün bir öğün yemek veriyoruz öğrencilerimize. Her okula girme gibi bir niyetimiz var. Kent Lokantalarının yemeklerini tamamen kendimiz yapıyoruz. Etkinliklerimizin yemeklerini kendimiz yapıyoruz. Aşevinde yapılıyor bu yemekler. Yıllık bir yemek malzemesi alımı yapıyoruz ve aldığımız bağışlar oluyor. Askıda yemek uygulaması başlattık. İnternetten askıda yemeğe bağış yapabiliyorsunuz. 

“BÖLGELERE GÖRE HİZMET ÜRETİYORUZ”

Dezavantajlı bazı mahallelerimizde 3 çeşit yemeği 10 liraya veriyoruz.  Alternatifli uygulamaları hayata geçirmeye çalışıyoruz. Biz kenti tanıyoruz. Elimizde bir sosyal doku haritası var. Kentin yapısı belli. Emek yoğun bir kent burası. Her kesim çalışıyor bu kentte. Biz bölgelere göre hizmet üretmeye çalışıyoruz.
 

“KREŞLERİMİZ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR”

Kreş hizmetimiz çok yoğun talep alıyoruz. Orada çok ciddi nitelikli bir eğitim veriyoruz. Öğretmenlerimizin de eğitimlerine ve niteliklerine çok dikkat ediyoruz. Titiz davranıyoruz. Kreşlerimiz çok beğeniliyor. Orada da bir eleme sistemi var. O alanda referans, torpil gibi bir durum asla söz konusu değil. Sosyal hizmet uzmanlarımız incelemelerde bulunuyor. Beyanları ve devlet kayıtlarını inceliyoruz. Bu alanları biz belirli bir gelir düzeydeki vatandaşlar için yaptık.

“GECE KREŞİ İÇİN TALEPLER ALINIYOR”

İhtiyaç sahiplerini ücretsiz kabul ediyor. Belirli bir ücret bareminde olan ailelerden ise uygun ücretli hizmet veriyoruz. Bu kentte vardiyalı çalışma sistemi de var. Özellikle sağlıkçılar gece kreşi talebinde bulunmuştu. Biz de gece kreşi hizmeti verelim dedik. Yeşilova’da başlayacağız, talep alıyoruz. Çok talep olursa diğer kreşleri de devreye sokabiliriz. 

“ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Güvenlik bizim için çok önemli. Bir parkta başladık ama tüm parklarda kamera olacak. Milli Eğitim onaylı kreşlerimiz. Her bir kreşimizin başında bir müdür var. Bu müdürler dışında da sorumlularımız var. Mobilya seçimine kadar çocuklarımızın güvenliğini düşünerek hareket ettik. Güzel kreşler yaptık. Özel kreşlerden bile daha nitelikli mekanlarımız var.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.