banner525

BİST
4.854,16
ALTIN
1.043,73
DOLAR
18,62
STERLİN
22,41
EURO
19,31

İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmasından korkanların yeni oyunu!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “diploması gerçek mi?” tartışmaları sürerken baba İmamoğlu ve Prof. Alemdaroğlu konuyla ilgili açıklama yaptı. 

30 Eylul 2024 21:25
İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmasından korkanların yeni oyunu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 1990 yılında Girne Amerikan Üniversitesi’nden İstanbul Üniversitesi’ne yatay geçişinin yasal olmadığı iddiaları tartışılıyor.

YATAY GEÇİŞ YASAL DEĞİL

İddiayı öne sürenler, yatay geçişin yasal olmaması nedeniyle diplomanın da geçersiz olacağını belirtiyor. İddiaya göre Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, baba Hasan İmamoğlu’nun ricası üzerine Ekrem İmamoğlu’nun yatay geçiş işlemlerine yardımcı oluyor. Sözcü’den Saygı Öztürk de iddiaları taraflara sordu.

“ETKİLİ OLMAM SÖZ KONUSU DEĞİL”

İddialar hakkında konuşan Alemdaroğlu ise, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'nun babasını hayatımın hiçbir döneminde tanımadım... Benim 1990 yılında hiçbir idari görevim olmadığı gibi Anabilim Dalı Başkanı da değilim. Ayrıca o günün Rektörü Prof. Dr. Cem'i Demiroğlu'na karşı muhalif olarak davranıyorum. Bu nedenle de üniversitede yatay geçişte kesinlikle etkili olmam söz konusu olamaz. Bu konuda tarihler de karıştırılıyor" dedi.

“ALEMDAROĞLU’NU NE BEN NE EKREM TANIYORDU”

Baba İmamoğlu da, "O zaman Kemal Bey rektör müydü bilmiyorum ama ne ben tanıyordum ne de Ekrem tanıyordu. Yatay geçiş yapan sadece benim oğlum değildi. O zaman aynı fakülteden sanırım bir hafta - 10 gün içinde yaklaşık 11 kişi daha nakil yapmış. Bu nakiller şahsa ait bir durum değil. Yasadışı bir durum söz konusu değil," dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.